Eind maart kwam het nieuws naar buiten dat de PlayStation 4-versie van Ikaruga was opgedoken op de website van de Duitse Rating Board (USK). Treasure heeft via Twitter laten weten dat de shoot ‘em up inderdaad naar de PlayStation 4 gaat komen en dat het spel volgende week officieel zal worden aangekondigd.

Ikaruga is running on PS4! The title screen is (C) Treasure-only. PlayStation 4 users, please wait just a little bit longer after this. Next week will be the official announcement, and it will be released soon.”

Ikaruga is een verticale shooter die al in 2001 te spelen was in de arcadehallen in Japan. In 2002 kwam het spel ook uit voor de SEGA Dreamcast, alleen kwam deze editie niet naar het Westen. Daarna is het spel voor veel andere consoles verschenen, waaronder de PlayStation 2, Xbox 360 en vorige week nog voor de Nintendo Switch. Binnenkort kunnen we dus ook op de PlayStation 4 met deze shooter aan de slag.

Ben je niet bekend met Ikaruga, dan kun je hieronder een trailer van het spel bekijken. Dit betreft de pas uitgegeven Nintendo Switch-versie, maar de PS4-versie zal waarschijnlijk niet al te veel verschillen.