Het was even twijfelen de afgelopen maanden, maar het hoge woord is er eindelijk uit bij Atlus. De ontwikkelaar en uitgever meldt namelijk dat Persona 3: Dancing in Moonlight en Persona 5: Dancing in Starlight ook naar Europa zullen komen. De Japanse release is inmiddels al geweest, maar de games worden nu vertaald naar het Engels om ook hier uitgebracht te kunnen worden.

De games verschijnen begin 2019 tegelijkertijd in zowel de Verenigde Staten als Europa. Bijzonder genoeg is de release niet gelimiteerd tot de PS4, de games komen namelijk allebei ook naar de PS Vita.

Beide games zijn natuurlijk spin-offs van hun respectabele grotere broertje zonder subtitel. Hierin dans je met dezelfde personages en beleef je een typische Japanse rythm game.

Persona 3: Dancing in Moonlight en Persona 5: Dancing in Starlight bieden onder andere het volgende:

  • Memorabele soundtrack – Keer terug naar de wereld van Persona 3 en Persona 5 en beleef de mooiste momenten opnieuw met de meest memorabele songs van Shoji Meguro, gecomponeerd door Ryota Kozuka, inclusief gloednieuwe remixes van ATOLS, Lotus Juice, Taku Takahashi (m-flo / block.fm), Jazztronik en meer! In elke game kun je 25 populaire tracks vrijspelen.
  • Dans! – Kies uit verschillende moeilijkheidsniveaus en dans mee met de leden van het SEES en de legendarische Phantom Thieves in een ritmegame-ervaring die je naar eigen smaak kunt aanpassen. Personages kunnen samen met hun partners de dansvloer veroveren en door goed te presteren de “Fever”-stand activeren. Probeer het eens met verschillende combinaties van je favoriete personages!
  • Engelse en Japanse stemmen – Dankzij de dual audio-opties kies je zelf of je favoriete personages Engels of Japans moeten spreken!
  • Social – In “Social” kunnen spelers hun sociale relaties met hun favoriete personages verdiepen door middel van gesprekken en mini-events. Wanneer je daarbij aan bepaalde voorwaarden voldoet, komen nieuwe events en items beschikbaar.
  • Verzamel kostuums – Verzamel uiteenlopende kostuums en accessoires en kleed je personages ermee aan om ze nog stijlvoller de dansvloer op te sturen.