Wargaming heeft een nieuwe uitbreiding voor World of Tanks aangekondigd die op 26 juni zal verschijnen. Deze uitbreiding heet ‘Mercenaries’ en is volgens de ontwikkelaar de grootste uitbreiding ooit die radicale veranderingen naar de gameplay zal brengen.

Met deze update zullen spelers in een alternatieve realiteit duiken vanwege een verandering in de geschiedenis. Oneindige oorlogen hebben de wereld beschadigd en in het resterende vacuüm van macht (die achter is gebleven door destabilisatie van globale machten) vechten soldaten en burgers nu voor zichzelf.

Om vernieuwend te zijn in deze alternatieve realiteit komt de uitbreiding met nieuwe tanks en een bijbehorende tech-tree. Zo treffen spelers in het PvP gedeelte verschillende Mercenaries crewleden die allemaal tanks hebben die op hun behoeftes zijn aangepast. Het resultaat is een mengelmoes van tankonderdelen uit verschillende naties. Bij de release staan er direct vijf voertuigen klaar en in de weken/maanden erna zullen er meer worden toegevoegd.

De uitbreiding komt ook nog met een PvE campagne die de titel ‘The Heist’ heeft gekregen. Hierin zul je een actievol verhaal met spionnen, nucleaire spanningen en adrenalinevolle gevechten beleven. In dit avontuur zul je een groep Mercenaries volgen die zijn ingehuurd om een geheime faciliteit te overvallen. Het doel is nucleair materiaal voor een klant stelen, die het voor zijn eigen ambities wil gebruiken. De daadwerkelijke situatie ligt echter ietsje anders en dat zou het tot een spannende ervaring moeten maken. Je kunt dit verhaal zowel alleen als in coöp doorlopen.

Als laatste voegt de update nog nieuwe maps aan de game toe. Wargaming is tevens van plan om na de release de Mercenaries uitbreiding langdurig te blijven ondersteunen met frequente updates aan content. Check hieronder de teaser trailer.