Toen we dit artikel publiceerden waren er een hoop mensen die nogal sceptisch waren, want dit kon immers nooit waar zijn. Want een nieuwe Assassin’s Creed? Dat zou te snel zijn, toch? RAGE 2, waar kwam die ineens vandaan? Enfin, een paar weken later en het blijkt dat het lek toch wel erg legitiem was.

We hebben een Assassin’s Creed: Odyssey aankondiging, RAGE 2 bestaat, LEGO DC Super Villains komt eraan en zelfs Just Cause 4 is nu zowat een feit. De enige ‘game’ die lekte, maar toch een andere naam bleek te hebben was Destiny Comet, dit bleek Forsaken te zijn. Logischerwijs was Comet een codenaam en daarmee had ‘het lek’ het nog altijd bij het juiste eind.

Tot dusverre zijn alle gelekte games zekerheid geworden, maar er ontbreekt nog altijd één aankondiging. We hebben het dan over Splinter Cell, die ook pronkte in de line-up van Walmart. We kunnen dus bijna wel met zekerheid zeggen dat Ubisoft inderdaad een nieuwe Splinter Cell game in ontwikkeling heeft en dat de aankondiging vermoedelijk tijdens de E3 gaat gebeuren.

Dat er een nieuwe Splinter Cell aan zit te komen wisten we stiekem wel al een beetje, want zelfs Amazon nam de game op in haar assortiment en Ubisoft zelf was natuurlijk ook niet vies van de nodige teasers.