De E3 beurs zelf is nog niet van start gegaan, maar inmiddels hebben we wel de eerste persconferentie van een grote uitgever achter de rug. Zoals gebruikelijk beet EA het spits af met hun show EA Play. Andere grote uitgevers, zoals Ubisoft en Sony volgen de komende dagen nog, daarom kiezen we ervoor om EA’s show hier nog eens nader tegen het licht te houden.

Het was prettig om de eerste echte gameplay beelden van Battlefield V te zien en tevens greep DICE het moment aan om een Battle Royale modus aan te kondigen, wat niet echt een verrassing was. FIFA 19 die volgde deed wat dat betreft ook niet echt een duit in het zakje. De aankondiging dat de UEFA Champions League in de game zal zitten was immers eerder al gelekt. Dat Respawn Entertainment aan een Star Wars game werkt, wisten we ook al. Helaas kon Vince Zampella niet echt veel kwijt, dus voordat die game uitkomt zijn we al snel een jaar verder.

Helemaal aan verrassingen ontbrak het niet, zo was de aankondiging en meer nog; de plotselinge release van Unravel Two, toch wel erg leuk. Ook Sea of Solitude is een interessante aankondiging gebleken, met name vanwege de bijzonder artistieke stijl. Of deze game echt potten gaat breken valt nog te bezien, want het lijkt meer een game te worden die voor een niche publiek bedoeld is.

Voor de rest had je nog NBA Live 19 en Madden NFL 19 wat geen verrassingen waren plus nog een uitgebreide presentatie van Anthem die tevens een releasedatum kreeg. Kortom, een degelijke show die een paar verrassingen kende, maar nergens was het echt heel uitzonderlijk. Het grote gemis was bovendien de aankondiging van SKATE 4, die had iedereen toch wel verwacht na een recente hint. Jammer dat EA die game niet heeft aangekondigd… maar goed, de E3 is nog niet voorbij.

Een Jouw mening zou echter geen Jouw mening zijn als we niet bij jou zouden peilen wat je van de show en aankondigingen vond. Het kan natuurlijk zijn dat jij EA’s persconferentie vond tegenvallen. Of je hebt juist genoten, omdat je beelden van games voorbij hebt zien komen waar jij op zit te wachten. Wat vind je van Battlefield V en dat het een Battle Royale modus krijgt? Ben je te spreken over Anthem, of ben je helemaal in de wolken vanwege FIFA 19 en de Champions League?

Kortom, vond je EA’s persconferentie geslaagd of juist niet? Had het beter gekund, was het spot-on of had je er nog veel meer van verwacht? Mistte je aankondigingen of is het wel prima zo? Laat hieronder vooral weer van je horen!