Bijna iedereen had zeven jaar geleden in zijn verlanglijstje van Sinterklaas The Prince of Persia: The Sands of Time wel staan. Dat is niet gek want het was een adembenemende game. De reeks is inmiddels uitgegroeid tot een trilogie, en in een nieuw jasje gezet voor het Playstation Network.

The Prince of Persia is een echte Playstation 2 klassieker die niet op de Playstation 3 kon ontbreken. Daarom heeft Ubisoft’s Montreal studio de beste pixelverf gekocht en onze held in 720p en voor de verwende onder ons in 3D. Je moet natuurlijk wel een 3D-TV beschikken om het effect te kunnen zien. Het is echter is het nog niet bekend of wij in de EU ook aan de slag kunnen met de Perzische prins. De aankondiging is op het moment namelijk alleen op de US blog te vinden.

De andere twee epische delen: Prince of Persia Warrior Within en Prince of Persia The Two Thrones zijn beschikbaar op het PSN in december, maar natuurlijk ook binnenkort met de release van de Prince of Persia HD Trilogy. De prijs bedraagt $14,99 voor elk deel, dus als de PSN versies ook naar de EU komenen kunnen we verwachten dat wij €14,99 gaan betalen.