De aankondiging van The Elder Scrolls: Blades zal veel mensen verrast hebben. Het moet een ‘echte’ The Elder Scrolls ervaring worden voor op je smartphone. Het spel zal zowel dungeons, steden alsook de omgevingen buiten de steden bevatten en als we Todd Howard mogen geloven, speelt het spel fantastisch en ziet het er ook nog eens geweldig uit.

Todd Howard kondigde tevens aan dat het spel zal uitkomen op “alle mogelijke platformen”, inclusief VR-platformen. Welke platformen dat precies zijn, werd nog niet aangegeven, maar wat wel zeker is zijn de volgende: iPhone 10, Android smartphones, VR voor smartphones en ‘high end VR’ voor pc’s.

De game moet ook naar consoles komen, maar dat wordt misschien een iets lastiger verhaal. Sony is namelijk geen grote fan van Cross-play wat Todd Howard wel beloofde voor The Elder Scrolls: Blades. Het is dus nog even afwachten of Blades ook echt naar de PlayStation 4 zal komen.

Het spel zal in ieder geval later dit jaar gratis te spelen zijn en ook een early access staat gepland. Zie hieronder de aankondigingstrailer van The Elder Scrolls: Blades.