Het is inmiddels alweer een flink aantal jaren geleden dat Ubisoft Assassin’s Creed IV: Black Flag op ons losliet. De piraterij aspecten van die game sloegen zodanig aan dat Ubisoft Singapore inmiddels een spirituele opvolger heeft klaargestoomd; een spel dat weliswaar niets met de assassijnen van weleer te maken heeft, maar wel inzoomt op de geweldige zeeslagen uit Black Flag. De game in kwestie heet lekker toepasselijk Skull & Bones en maakte een overdonderende indruk op Ubisofts E3 2018 persconferentie.

We kregen maar liefst twee video’s voorgeschoteld, die je hieronder nog eens op je gemak kan herbekijken. Het eerste filmpje omvat een cinematische trailer met een gepast dramatische voice-over. Al wat ontbreekt, is een lallende Johnny Depp en het iconische muziekthemaatje uit de Pirates of the Carribean films. De tweede video is een stuk interessanter. Daar krijg je immers maar liefst zes minuten aan bombastische gameplay te zien, die de innerlijke piraat onmiddellijk in ons maniakaal lachend wakker maakt.

Skull & Bones dropt spelers in de immense watervlaktes van de Indische Oceaan, waar je een kapitein, crew en schip selecteert, en vervolgens de torenhoge golven mag gaan trotseren. De game focust heel erg op multiplayer en zal je dus in staat stellen om de gevierde gameplay uit Assassin’s Creed IV: Black Flag in een competitieve context toe te passen. Ubisoft zorgt tevens voor een beta, waarvoor je je via deze link kan inschrijven. Schip ahoy, mateys! Deze zou in de toekomst best wel eens potten kunnen gaan breken.