Ghost of Tsushima werd tijdens de persconferentie van Sony uitgebreid getoond en als je dat gemist hebt, dan kan je de gameplay beelden hier terugkijken. Sucker Punch heeft inmiddels nieuwe details bekendgemaakt over de game en daarmee krijgen we nog wat beter zicht op hetgeen we mogen verwachten.

Ghost of Tsushima is een open-wereld samoerai avontuur dat zich afspeelt ten tijde van de Mongoolse invasie in Japan in 1274. In de game neem je de rol aan van Jin Sakai, een krachtige samoerai wiens avontuur gebaseerd is op de Japanse historie en iconische tradities van de samoerai. Het verhaal in de game draait om wraak, greep krijgen op de situatie en hoop.

De situatie die je te zien kreeg in de gameplay trailer is het resultaat van een relatie die onder spanning is komen te staan. Jin werkte eerder samen met Masako om het thuisland tegen de Mongoolse strijders te beschermen, maar Masako heeft een tragisch verleden wat de twee uiteendrijft. Het gevolg is dat ze het tegen elkaar opnemen in een duel wat het einde van de gameplay demo inluidde.

De gameplay demonstratie was slechts een zij-missie binnen het grotere verhaal, toch speelt Masako een belangrijke rol in de game. Dit geldt ook voor andere personages die je zult treffen, omdat ze allemaal op een bepaalde manier in het hoofdverhaal verwerkt zitten. Deze personages komen met eigen zij-missies die van toepassing zijn op hun individuele verhaal. Zo was de getoonde missie onderdeel van Masako’s eigen verhaallijn.

Het uiteindelijke doel van Jin is om de Mongolen te verslaan en te verdrijven en daartoe krijgt hij diverse mogelijkheden. Er zullen verschillende manieren om te vechten zijn en zelfs Jin’s outfits hebben met zijn avontuur te maken. Meer details daarover zullen op een later moment bekendgemaakt worden.

Tot zover de nieuwe informatie. Hieronder nog een aantal screenshots van de beelden die je in de gameplay demo zag.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank