Remedy Entertainment is een studio die we vooral kennen van Alan Wake en de eerste twee Max Payne games. Het was al langer bekend dat de ontwikkelaar bezig was met een nieuwe game, die oorspronkelijk nog bekendstond onder de codenaam P7. Tijdens de E3 showcase van Sony werd deze game eindelijk onthuld: Control. Op een aankondigingstrailer na werd er bij de onthulling nog niet echt iets duidelijk gemaakt over deze titel, maar inmiddels heeft Remedy de eerste details bekendgemaakt.

In de kern kan Control omschreven worden als een bovennatuurlijke actie-avonturengame, gefocust op een unieke singleplayer ervaring. Het hoofdpersonage dat centraal staat is Jesse Faden. Vanwege gebeurtenissen in haar verleden bevindt ze zich in de ‘Oldest House’. Deze wolkenkrabber in New York is de plek waar het hoofdkwartier van de Federal Bureau of Control zich bevindt. Deze organisatie is een geheim agentschap van de overheid.

Plotseling gaat alles goed mis bij de ‘Bureau’. Het hoofdkwartier wordt binnengevallen door de buitenaardse Hiss, een mysterieuze kracht die alles verwoest wat ook maar in de buurt is. De directeur van de Bureau wordt gedood en Jesse volgt hem op in zijn functie.

Ze heeft dan de beschikking over allerlei nieuwe bovennatuurlijke vaardigheden, waarmee ze het tegen de Hiss op moet nemen. Verder heeft ze de zogeheten ‘Service Weapon’. Dit wapen kan alleen worden gebruikt door de directeur van de Federal Bureau of Control en deze heeft diverse bovennatuurlijke krachten en kan tevens van vorm veranderen als Jesse dat wil.

Remedy belooft dat Control een stuk minder lineair zal zijn dan de voorgaande games van de studio. Dat zit hem met name in de setting van de game, de Oldest House. Deze toren is een geheimzinnige plek en deze is van binnen ook een stuk groter dan van buitenaf lijkt, aldus de ontwikkelaar. Verder belooft men dat Control een uitdagende game wordt. Jesse zal het, ondanks al haar speciale vaardigheden, niet gemakkelijk gaan krijgen in haar strijd tegen de Hiss. Als laatste liet Remedy nog weten dat spelers veel keuze krijgen in hoe ze de combat van de game aanpakken.

Tot zover alle details die nu bekend zijn over Control. Het is nog niet bekend wanneer de game moet verschijnen.