De launch van Call of Duty: Black Ops was één van de grootste launches in de geschiedenis van de hele CoD-franchise. Echter bevat de game nog veel fouten. Zo hadden zeer veel PS3-bezitters en PC-gamers last van freezes en framedrops. De game liet zelfs sommige PlayStation 3 systemen volledig crashen. Daarnaast bevatte de game nog kleine bugs en een langzame matchmaking in de multiplayer. De meeste van deze net opgenoemde problemen zijn gefixt in de vandaag gereleasde patch 1.3.

Echter wat nu blijkt is dat Call of Duty: Black Ops een heleboel PS3 Classics het loodje heeft laten leggen. Zo ondervond één van onze redacteuren het probleem dat zijn PS3 het loodje heeft gelegd tijdens het spelen van deze game. Daarnaast melden een heleboel andere mensen op verscheidene fora en websites last te hebben van kapotte PlayStation 3 Classics. En dit gebeurde allemaal tijdens het spelen van maar één game: Call of Duty: Black Ops.

Nog een overeenkomst is dat bij degene waarbij de PlayStation 3 het loodje heeft gelegd het gaat om de PS3 Classic. Je zult bijna nergens zien dat het gaat om een kapotte PS3 Slim. Degene bij wie de PlayStation 3 het loodje heeft gelegd hebben natuurlijk allemaal één groot probleem: de garantie zit er allang op en dat betekent dat het dokken wordt. Activision en Sony hebben nog niet gereageerd op dit bericht.