Op 14 november zal Fallout 76 een droom in vervulling laten gaan die veel fans van de franchise ongetwijfeld al een hele tijd koesteren. Het spel zal je namelijk in staat stellen om samen met een aantal vrienden een gigantische post-apocalyptische wereld te verkennen, die in dit geval gemodelleerd werd naar de Amerikaanse staat West-Virginia. Als je het ons niet kwalijk neemt, beginnen wij alvast ongegeneerd Take Me Home van John Denver te neuriën. Dan weet je meteen ook waar dat krijsende kattengeluid vandaan komt.

Bethesda bevestigde onlangs in een 40 minuten (!) durende making of documentaire dat Fallout 76 microtransacties zal bevatten. De uitgever besefte maar al te goed dat veel mensen dit niet als goed nieuws zouden opnemen en voegde er in één adem aan toe dat het hier louter om cosmetische aanpassingen zal gaan – en wel van de soort die je ook door middel van gameplay zal kunnen bemachtigen. De keerzijde van de medaille is dat het verdiende geld gebruikt zal worden voor gratis updates en DLC-pakketten, en dat maar liefst jarenlang.

Zoals een bekende Nederlandse voetballer ooit zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel!” Zelfs in de nucleaire woestenijen van Fallout.