De E3 beurs van dit jaar is weer afgelopen en we hebben natuurlijk behoorlijk wat games voorbij zien komen. Het heeft, met de persconferenties meegerekend, zo’n zes dagen geduurd. Natuurlijk willen we jullie daar binnen deze rubriek in meenemen. Na al het nieuws van de afgelopen week is het hoog tijd om eens de hoogtepunten of misschien wel dieptepunten op een rij te zetten. Gezien de vraagstelling beginnen we positief: wat was jouw hoogtepunt van deze E3?

Aan een gebrek aan aangekondigde games ligt het zeker niet. Neem bijvoorbeeld de aankondiging van NioH 2 tijdens Sony’s persconferentie of de aankondiging van een nieuwe Trials game. Wat te denken van Jump Force, Control en Dying Light 2? Plus dat we eindelijk de eerste trailer van Cyberpunk 2077 te zien kregen, alsook Sekiro: Shadows Die Twice en een korte teaser trailer van The Elder Scrolls VI. Veel was dat laatste niet, maar hé, de game is eindelijk in de maak en dat moet op zich genoeg zijn.

Wat te denken van de nieuwe gameplay beelden van The Last of Us: Part II, de gamplay beelden van Ghost of Tsushima of de gameplay onthullingen van The Division 2 en Assassin’s Creed: Odyssey. Zo zijn er nog tig andere voorbeelden te noemen wat eens te meer aantoont dat er echt behoorlijk is gestrooid met aankondigingen, onthullingen en gamplay beelden. Genoeg om uit te kiezen qua hoogtepunten, nietwaar?

Dat neemt niet weg dat het ook zo kan zijn dat er voor jou helemaal geen hoogtepunt tussen zat. Misschien omdat het qua (verrassende) aankondigingen toch wat tegenviel? Van te voren was er immers al behoorlijk wat nieuws gelekt en dus waren de verrassingen tijdens deze E3 vrij schaars.

Het ontbreken van een ontwikkelaar als Rocksteady was daarbij ook een gemis. Al weten we inmiddels wel dat ze aan een nieuwe game werken, maar dat is dan ook het enige. Het kan zijn dat je echt hooggespannen zat te wachten op één of meerdere aankondigingen, die zijn uitgebleven. In dat geval is het goed voor te stellen dat de beurs je louter teleurstellingen heeft opgeleverd.

Er is in ieder geval genoeg om over na te praten en dat doen we dan ook graag hier met jullie. We zijn daarbij erg benieuwd hoe jij hierin staat. Heb je vooral hoogtepunten voorbij zien komen met één of meerdere uitschieters? Of was dit een beurs die je alleen maar teleurstellingen heeft gebracht? Of zit je er een beetje tussenin? Zoals je merkt is dit een dankbaar onderwerp dat je vanuit meerdere hoeken kunt belichten. Hoog tijd dus om jullie mening hierover te peilen en laat daarom vooral weer van je horen!