Elk jaar weer pakken uitgevers op de E3 uit met een aantal verpletterende verrassingen. Helaas zien we ook elke editie van de beurs weer enkele games of ontwikkelaars uitblinken door hun afwezigheid. Dit jaar was Rocksteady er zo één. De studio werd immens populair met de Batman Arkham games, maar verdween na hun recente uitstap naar PlayStation VR wat naar de achtergrond. Deze E3 bracht daar helaas geen verandering in: Rocksteady was opnieuw nergens te bekennen.

Sefton Hill, één van de stichters van het bedrijf, zag dat de afwezigheid van Rocksteady niet onopgemerkt gebleven was en liet fans op Twitter weten dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. Meer zelfs, hij bevestigde dat de ontwikkelaar druk in de weer is met het in elkaar boksen van een nieuwe videogame. Het spel is echter nog lang niet klaar om aan het grote publiek getoond te worden, wat dus op bevredigende wijze verklaart waarom Rocksteady deze E3 vanaf de zijlijn toekijkt.

Wat de nieuwe game van Rocksteady precies zal inhouden? Daar hebben we voorlopig het raden naar, al laat de online geruchtenmolen ons weten dat het wel eens een spel gebaseerd op een andere DC superheld zou kunnen zijn. Als wij meer weten, weten jullie het ook.