Square Enix hield eerder deze week een persconferentie, maar de grote afwezige was natuurlijk Final Fantasy VII Remake. De game die op de E3 van 2015 werd aangekondigd is dus al drie jaar in de maak, maar echt heel erg wil het niet vlotten. Althans, dat is de algemene indruk.

Nu Final Fantasy XV al even uit is en Kingdom Hearts III ook niet bijzonder lang meer op zich laat wachten, gaan er meer ontwikkelresources naar de remake van het populairste deel uit de franchise. Tetsuya Nomura heeft in een gesprek met The Verge een update gegeven over de huidige staat van de ontwikkeling.

“We are developing [Final Fantasy VII] in parallel, and it’s not just in the early concept stages. We are actually in development. So right now, it’s like I’ve been putting in 100 percent into Kingdom Hearts, 100 percent into Final Fantasy VII, 100 percent into Kingdom Hearts… just going back and forth. It’s just like [working on] two titles is just going to be one [after Kingdom Hearts III’s launch]. That’s pretty much how I see it”

Op dit moment werkt Square Enix tegelijk aan Kingdom Hearts III en Final Fantasy VII Remake, maar na de release van de eerstgenoemde zal de volledige focus naar de remake gaan. Het goede nieuws is ook dat de game nu daadwerkelijk in ontwikkeling is.