Metro: Exodus komt pas in februari 2019 uit, dus 4A Games heeft nog aardig wat tijd om aan de game te sleutelen. De ontwikkelaar is echter al in een vergevorderd stadium, want executive producer Jon Bloch heeft tegenover Game Informer aangegeven dat alle content voor het spel al gereed is.

4A Games kan zich nu dus volledig richten op het oppoetsen van de game en het wegwerken van foutjes. Metro: Exodus werd tijdens de E3 getoond op een Xbox One X en daar draaide het spel op een resolutie van 4K. Dat zag er heel erg mooi uit, maar er waren wel wat technische foutjes te zien. Bloch laat weten dat ze hiervan bewust zijn en dat de ontwikkelaar zich de komende tijd hier op zal focussen.

“Yes, we have some polish to go, and yes, there’s still some performance stuff to nail, but it’s already in good shape, so trust us when we say this extra time really is focused on polish. We’re not still making the game at this point, we’re smoothing it out.”

Kortom, 4A Games heeft maar liefst 8 maanden de tijd om de game te polijsten. Dat is uitzonderlijk veel, maar tegelijkertijd ontwijkt Koch Media (uitgever) wel het extreem drukke najaar. Het recente uitstel zal dus zowel de uitgever als de kwaliteit van de game ten goede komen.