Vorige week werd duidelijk dat de downloadbare content voor Call of Duty: Black Ops IIII niet los aangeboden zal worden. Spelers die de DLC die na de release verschijnt willen hebben, moeten per se de Black Ops Pass kopen. Iets wat niet echt gewaardeerd wordt als we jullie reacties, alsook die van anderen wereldwijd op diverse sociale media lezen.

Het is Activision op veel kritiek komen te staan dus het is even de vraag of ze dit plan alsnog doorzetten. Hier tegenover staat wel dat het gehele DLC-traject sowieso wat anders wordt aangepakt. De content die onder de Black Ops Pass zal worden uitgebracht, is vergelijkbaar met de vier losse content drops zoals bij de eerdere delen het geval was, maar er is meer.

YouTuber Drift0r sprak op de E3 met een vertegenwoordiger van Activision en die vertelde dat er veel meer updates en gratis content naar de game zullen komen. Hieronder een opsomming van hetgeen Drift0r vertelde in zijn video.

  • Call of Duty: Black Ops IIII krijgt meer gratis content dan welk ander deel dan ook.
  • Er komen na de release gratis nieuwe Specialists naar de game.
  • Er staan meer gratis in-game community events gepland. Dit zijn evenementen met een thema, zoals je dat in bijvoorbeeld WWII ziet, maar dan nog frequenter.
  • Sommige van de DLC-maps zullen gratis speelbaar zijn tijdens dergelijke evenementen.

Spelers die de Black Ops Pass niet kopen, mogen dus uitkijken naar genoeg gratis content. Daarmee is de aanpak van de downloadbare content toch wat anders dan voorheen het geval was.

Aan de andere kant is het een beetje de vraag of de huidige dan wel nieuwe aanpak nog van deze tijd is. EA laat de Season Pass bijvoorbeeld helemaal achterwege met Battlefield V en hetzelfde geldt voor The Division 2 van Ubisoft.