Het is al geruime tijd een soap binnen de gamesindustrie, cross-platform play en Sony die dwarsligt. Zowel Microsoft als Nintendo staan beiden open voor het idee, maar Sony blijft de vreemde eend in de bijt en heeft geen interesse in het fenomeen. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met het feit dat Sony de grootste is van alle consoleboeren, de PS4 heeft immers de hoogste verkoopcijfers van deze generatie.

Het feit dat zij de grootste zijn kan verklaren waarom Sony geen interesse heeft in een samenwerking met andere partijen. Er is immers weinig winst te behalen voor Sony, al zou het wel goodwill tonen richting hun fanbase. Voormalig Sony Online Entertainment president, John Smedley, heeft de vermoedens bevestigd dat Sony er geen heil in ziet, omdat er domweg geen winst te behalen valt.

“When I was at Sony, the stated reason internally for this was money,”[…]”They didn’t like someone buying something on an Xbox and it being used on a PlayStation. simple as that. dumb reason, but there it is.”

Volgens hem is het een simpele en zelfs domme reden, maar wel de waarheid. Sony heeft er namelijk moeite mee dat men iets kan kopen op een Xbox om dat vervolgens op een PlayStation te gebruiken, zoals het gamen met PlayStation-eigenaren. Je zou het gepaste trots kunnen noemen, of een te groot ego, maar cross-platform play lijkt er voorlopig niet in te zitten voor de PS4.