Met de hele discussie rond lootboxes is het misschien niet het beste idee om dergelijke zaken nu aan bestaande games toe te voegen. Capcom trekt zich hier echter weinig van aan en met een aankomende update zal de uitgever lootboxes in Street Fighter V introduceren.

Op 25 juni krijgt de game een grote update en deze voegt lootboxes toe, dat samenhangt met de Survival modus en een nieuw systeem dat ‘Fighting Chance’ heet. Het (speelbare) personage Menat heeft in de game een winkel geopend en hier kan hij jouw toekomst voorspellen.

Een toekomstvoorspelling kost je 500 Fight Money en dan krijg je een ‘Fantasy Fortune Reading’, die Menat voor je zal ontcijferen. Na het ontcijferen krijg je een lootbox met verschillende items, waarvan sommigen exclusief zijn voor Fighting Chance.

De items die je kan krijgen variëren van ‘Battle Goods’ – die je helpen bij het completeren van de Survival modus – tot klassieke Street Fighter art, exclusieve kostuums, nieuwe kleuren en meer. Alle items die je kunt verkrijgen zijn overigens volledig cosmetisch of beperkt tot de Survival modus. Er valt met de items dus geen voordeel te behalen in de gameplay.

Een andere belangrijke nuance, voordat iedereen moord en brand gaat schreeuwen, Fight Money kan je niet los in de PlayStation Store kopen. Deze in-game valuta is uitsluitend te verdienen door de game te spelen. Daarmee ontwijkt Capcom alle aandacht van overheden rondom dit onderwerp, maar alsnog zijn gamers tegenwoordig allergisch voor de term lootboxes. Dus of het handig is… dat is een beetje de vraag.