Special: Must-have PlayStation 3 accessoires

Special Must-have PlayStation 3 accessoires – Voor de PlayStation 3 is er natuurlijk een vreselijk groot assortiment aan hardware accessoires te vinden. Maar je vraagt je dan natuurlijk altijd af of het echt de moeite waard is om te kopen. En dan moeten we natuurlijk niet vergeten dat Sinterklaas en de kerstman voor de deur staan en dan is het niet alleen tijd om nieuwe games te vragen, maar ook accessoires. In deze special zetten wij een paar handige accessoires voor je op een rijtje.

Nyko intercooler voor PS3 Classic & PS3 Slim

Je hebt vast wel eens gemerkt dat je PlayStation 3 vreselijk warm aanvoelt. Dit kan soms slechte gevolgen hebben voor je PlayStation 3, namelijk dat hij het loodje legt. Deze intercooler van hardware ontwikkelaar Nyko zorgt ervoor dat je PlayStation 3 koel van binnen blijft. Daarnaast verlengt dit de levensduur van je PlayStation 3.

De intercooler maakt wel veel geluid, gelukkig hoor je dit bijna niet meer als je aan het gamen bent. De intercooler voor de PS3 Classic bevat vier krachtige fans die verstelbaar zijn. De fan is eenvoudig aan te sluiten aan de achterkant van de PlayStation 3. De intercooler gaat vanzelf aan wanneer hij merkt dat er lucht wordt geblazen, dit gaat via een speciaal ingebouwde sensor. De fan voor de PS3 Classic heeft een adviesprijs van rond de €15,-.

De intercooler voor de PS3 Slim ziet er uiteraard wat anders uit. Klik hier voor een afbeelding van de intercooler voor de PlayStation 3 Slim die ook wordt ontwikkeld door Nyko. Deze intercooler is net zoals de PS3 Classic intercooler speciaal aangepast zodat het perfect past bij de behuizing van de PlayStation 3 Slim. De intercooler bevat drie krachtige fans. Daarnaast kun je de snelheid van de fans aanpassen. De intercooler voor de PS3 Slim heeft een adviesprijs van rond de €20,-.

Official PlayStation Bluetooth headset

Het is je vast en zeker opgevallen dat de headset die je hiernaast ziet anders is dan de officiële PlayStation Bluetooth headset. Die zag er namelijk zo uit, maar een tijdje geleden heeft Sony een nieuwe Bluetooth headset aangekondigd. Dit is dus de perfecte moment om een nieuwe headset aan te schaffen en te vragen aan de kerstman of sinterklaas.

De nieuwe Bluetooth headset heeft zoals je ziet een nieuw design gekregen. Naast dit is uiteraard de geluidskwaliteit van de headset verbeterd, de headset bevat namelijk een speciale HQ modus. Daarnaast zit er een filter in zodat mensen niet de muziek horen die je afspeelt en kun je met één druk op de knop al het geluid dat je hoort uitzetten. Ook is de headset kleiner dan zijn voorganger, namelijk zo’n 30%. De officiële PlayStation Bluetooth headset zal zeer binnenkort verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van rond de €40,-. Een exacte datum heeft Sony helaas nog niet vrijgegeven maar zodra die bekend is lees je dat op PS3-Sense. De Bluetooth headset is een absolute must als je veel online aan het gamen bent met je vrienden. Mocht je niet kunnen wachten op de nieuwe headset kun je altijd de oude versie kopen die een adviesprijs heeft van €30,-.

Official Wireless Keypad

Als jij erg vaak gebruik maakt van de chatfunctie op de PlayStation 3 of erg veel berichten verstuurt. Dan is dit dé accessoire die je nodig hebt. De officiële toetsenbord van Sony kun je zeer eenvoudig bevestigen aan de PlayStation 3 controller waardoor het toetsenbord aan de bovenkant van de controller is. Maak je geen zorgen, de knoppen L1 en R1 blijven nog steeds bruikbaar.

Dit toetsenbord maakt het typen een stuk eenvoudiger en sneller. Daarnaast kun je het gebruiken als een muis in de internet browser van de PS3. Je vraagt je natuurlijk af hoe dit gaat, dit gaat zeer eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je vinger voorzichtig over te toetsen bewegen en je zult dan zien dat de cursor mee beweegt.  Uiteraard bevat de toetsenbord alle knoppen die je nodig hebt en letters van a tot en met z. De officiële toetsenbord voor de PlayStation 3 heeft een adviesprijs van €25,-.

Sony Blu-Ray disc afstandsbediening

Je PlayStation 3 kan voor talloze dingen gebruikt worden naast gamen. Eén daarvan is films kijken, je PlayStation 3 kun je namelijk omtoveren in een heuse media center. Als je een filmfreak bent en deze bekijkt via je PlayStation 3 is het natuurlijk een must om in het bezit te zijn van een Blu-Ray afstandbediening.

Dit gaat veel makkelijker dan te navigeren in het menu tijdens de film met de PlayStation 3 controller. De afstandsbediening bevat alle knoppen die je nodig hebt, denk dan bijvoorbeeld aan de play knop, stop, pauze enzovoorts.

Er zijn twee AA-batterijen nodig voor de afstandsbediening en je hebt er één jaar garantie op als hij kapot gaat. De batterijen voor de afstandsbediening worden erbij geleverd. De officiële afstandbediening van Sony is verkrijgbaar voor een prijs van rond de €20,-.

Vertical Stand & Game Storage + PS3 Classic stand

Ben jij in het bezit van een PS3 Slim en ben je toevallig op zoek naar een standaard ervoor en tevens een plek om je games op te bergen? Dan biedt deze standaard vast en zeker een oplossing voor je. Dit is namelijk een standaard voor de PlayStation 3 Slim waar je ook je games kunt laten. Helaas kun je er niet al je games in kwijt, je kunt er zoals je ziet op de afbeelding maar 6 games in kwijt. De standaard heeft een adviesprijs van €15,-.

Uiteraard hebben we ook een standaard voor de PlayStation 3 Classic bezitters gevonden. Deze standaard voor de PlayStation 3 Classic bevat een fraaie blauwe LED-lamp dat de PlayStation er nog aantrekkelijker laat uit zien. Tevens bevat het twee extra USB-poorten. Deze standaard heeft een adviesprijs van €15,-.

 1.    270 XP
  fl1pp13's avatar

  Ik heb mijn PlayStation lekker op een plank staan, waardoor hij zat ruimte heeft om te koelen! Lijkt me wel de perfecte oplossing voor de mensen die hem in de kast hebben staan, maar neemt dat ding niet heel veel ruimte in beslag?

  Headset is natuurlijk noodzakelijk! Die nieuwe ziet er gaaf uit, maar ik houd het nog even bij mijn oude vertrouwde PS headset.

  Keypad en afstandsbediening heb ik persoonlijk niet nodig. Ik gebruik mijn console vooral om te gamen en als ik dan eens een film kijk vind ik het niet erg om even mijn controller te gebruiken om alles te regelen.

  Die stand ziet er gaat uit. Er zijn voor mij echter twee minpuntjes. Ten eerste heb ik geen PlayStation Slim en ten tweede zijn zes games echt te weinig. Dit kan je echter wel gebruiken om games die je vaak speelt neer te zetten, zodat je de rest ergens in een kast kan opbergen.

 2.    425 XP
  jamez's avatar

  intercooler en al die troep moet je dus NOOIT gebruiken!

  Die belemmeren de ventilatoren van de ps3 zelf.

 3.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  @jamez: Inderdaad, ik heb die intercooler ook en mn ps3 maakt er alleen maar meer lawaai met dat ding ervoor

 4.    1562 XP
  dikked's avatar

  waar kun je dat nieuwe oortje dan kopen want heb nog nergens gevonde
  weet dat hij niet uit is maar meestal kun je preorderen of zeggen ze dat hij binnenkort in de winkels ligt

 5. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @Patrick.G: Volgensmij is het juist de intercooler die veel lawaai maakt want ik hoor mijn PS3 ventilatoren dan niet eens:p

 6.    283 XP
  Alycan's avatar

  Was een keer een onderzoekje gedaan naar die Intercooler. Ding verkorte de levensduur van je PS3 ipv verlengen.

  Apparaat zuigt meer stof naar binnen wat zich opbouwt op het koel element waardoor de PS3 niet meer voldoende koelt en dus meer risico op een YLOD is.

  Dat soort dingen zijn wel de laatste apparaten die ik zou aanraden als must-have.

 7.    425 XP
  jamez's avatar

  @globalsoldier

  Maakt niet uit wat er precies lawaai maakt want het is gewoon niet goed voor je ps3!

 8.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  ik heb geen last van die intercooler ( al heb ik die er niet vaak aan ) en als je een beetje voor je playstation zorgt, kan je, als je je kamer bijvoorbeeld aan het stofzuigen bent haal je gewoon die slurf ding ff langs de achterkant ben je dat ”stof” ook kwijt 😀

 9.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik name wel de koeler voor de ps3 clasic en New heatset komt Oke goed uit op deze tijd stip en New haal die ander is stuk.

 10.    219 XP
  wimb00's avatar

  Die Cooler had ik nog gezien bij mediamarkt voor 39 euro :O wel een verschil tegen over 15 euro.

 11.    266 XP
  the_stigo55's avatar

  die intercoler heeft er voor gezorgt dat me ps3 het loodje heeft gelegt.

 12. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @the_stigo55: En waar baseer je dat op?

 13.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Ik heb de afstandsbediening en de keypad. Ik vind het ook fijn dat de controller nog iets zwaarder wordt door de keypad. Zo kun je m nog beter vasthouden

 14.    283 XP
  Alycan's avatar

  @GlobalSoldier: Lijkt me duidelijk als je de comments door leest.

  @Alycan Quote: Was een keer een onderzoekje gedaan naar die Intercooler. Ding verkorte de levensduur van je PS3 ipv verlengen.

  Apparaat zuigt meer stof naar binnen wat zich opbouwt op het koel element waardoor de PS3 niet meer voldoende koelt en dus meer risico op een YLOD is.

  Dat soort dingen zijn wel de laatste apparaten die ik zou aanraden als must-have.

  Sony zelf raad deze dingen ook niet aan, want als ze “nodig” waren zat het al ingebouwd. Of klinkt dat juist weer onlogisch?

 15.    38 XP
  Christus's avatar

  Ik heb een losse USB keyboard, een grote CD-case voor 100 games waar al mijn spellen in gaan en een headset die het prima doet. Ik had eigenlijk iets meer van dit topic verwacht..

  Niets over de XFPS?