Review: The Crew 2


Review: The Crew 2 – Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Ivory Tower met een vrij unieke racegame op de proppen kwam, The Crew. Een racegame waarin je de gehele Verenigde Staten tot je beschikking had om in te doen en laten wat je maar wilde, weliswaar op vier wielen. De ontwikkelaar is nu terug met een vervolg en die gooit het roer radicaal om. Geen undercover praktijken meer, geen politie achtervolgingen meer en ook niet langer ben je beperkt tot vier wielen. The Crew 2 is veel, veel meer dan dat. Racen, vliegen, varen… het is allemaal mogelijk en dat maakt van The Crew 2 de meest diverse racegame ooit.

Op weg naar de top

Daar waar je in het origineel nog een undercover agent was, ben je nu een nieuwkomer in de Amerikaanse racescene. Alles wat met de politie te maken heeft is overboord gegooid, want nu heb je als doel om de Live XTRM Series te winnen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waaraan uitsluitend de beste racers mee mogen doen, ongeacht dit op de weg, in het water of in de lucht is. De game begint vanzelfsprekend met de eerste episode, waarin je mag laten zien wat je kan en als je hierin succesvol bent, dan opent de gehele game zich voor je. Je uiteindelijke doel? Kampioen worden van de Live XTRM Series en om dat te bereiken, zul je vier kampioenen moeten verslaan die allen een eigen specialisatie hebben.

In vergelijking met de eerste The Crew is het verhaal in The Crew 2 niet veel beter. Het is het standaard werk je naar de top verhaal en Ivory Tower heeft er ook niet al te veel moeite ingestoken. Elk begeleidend filmpje bij een nieuwe episode van de Live XTRM Series is namelijk hetzelfde en als je individuele disciplines succesvol hebt afgerond, dan krijg je wat nietszeggende tussenfilmpjes te zien. De ontwikkelaar neemt het ook niet al te serieus wat dat betreft, want als je na afloop alle tussenfilmpjes in één keer kijkt, dan krijg je een Trophy onder de noemer: “Ja, er zit ook nog een verhaal in”. Kortom, ook deze keer is het verhaal niet waarvoor je de game aanschaft, want dat is allesbehalve interessant. De insteek daarentegen is echter wel interessant, want de nieuwe weg die de ontwikkelaar inslaat zorgt voor ontzettend veel diversiteit.

Van hot naar her

De game is opgedeeld in vier categorieën en in elke categorie is er een persoon die daarbinnen de kampioen is. Het is aan jou om in elke categorie minstens 70% van de races te doen en te winnen alvorens je het kan opnemen tegen de huidige kampioen. Heb je alle vier de kampioenen verslagen? Dan komt de laatste episode van de Live XTRM Series beschikbaar en daarin neem je het op tegen alle vier de kampioenen om jezelf zo tot absolute kampioen te kronen. Dat zal best wat tijd kosten, want om in elke categorie minstens 70% van de races te winnen ben je al snel een lange tijd bezig. Dit komt doordat je in elke categorie weer sub-categorieën kunt vinden en die beschikken allemaal weer over een eigen set van races.

Zo heb je de Street Race categorie, waarin je disciplines als straatracen, dragracen, driften en hyper car races kunt vinden. In de Offroad categorie kun je rally raid, motocross en rally cross vinden. In de Pro Racing categorie vind je dan weer disciplines als powerboat, touring car, air race en alpha GP en als laatste heb je nog Freestyle en daarin tref je aerobatics, jetsprint en monster truck races. Dat levert bij elkaar een forse hoeveelheid races op en daarbij is de ene sub-categorie een stuk uitgebreider dan de ander. Zo kent de game bijvoorbeeld erg veel straatraces, maar het aantal dragraces is dan weer vrij beperkt. Desalniettemin is alles bij elkaar goed voor richting de 100 races en daar ben je wel even zoet mee.

Al deze races zijn over de gehele map verdeeld en door volgers op te bouwen aan de hand van je prestaties stijg je in level. Door in level te stijgen unlock je stap voor stap weer een nieuwe set races in verschillende disciplines en zo speel je steeds meer vrij. Het leuke van al deze races is dat je bijna elke uithoek van de Verenigde Staten bezoekt en belangrijker nog, je zult je geen moment vervelen. De game schotelt je dermate veel soorten races voor, waardoor je telkens wat anders aan het doen bent. Zo ben je het ene moment bezig met een dragrace in Miami en even later haal je de gekste capriolen uit in de woestijn van Nevada om vervolgens in een hyper car te stappen en van New York naar San Francisco te rijden.

Je vliegt van hot naar her over de map om de verschillende races af te werken en dankzij de vele disciplines zal je een lange tijd plezier aan de game beleven. Je zult gaandeweg door goed te presteren ook verschillende onderdelen verzamelen die je kan inzetten om het algemene niveau van je voertuig te upgraden. Dat is weer nodig voor latere races, want naarmate je verder komt, zullen de tegenstanders over beter materiaal beschikken. Eventueel kun je ook met in-game credits nieuwe (betere) voertuigen kopen, maar de beschikbare voertuigen zijn relatief duur en dus moet je verstandig met je credits omgaan. Het loont dus om voertuigen die je al hebt te blijven upgraden, zodat je daarmee het gros van de races kunt afwerken.

Free-roaming

Eén van de leuke aspecten aan het origineel was dat het verhaal je gaandeweg overal naartoe bracht. In The Crew 2 is het verhaal niet langer een leidend aspect, dus je kiest gewoon via de map welke races je wilt doen of je gebruikt daarvoor het overzicht in het menu. Dat zorgt er ook voor dat je van de ene locatie naar de andere hopt zonder daar daadwerkelijk naar toe te hoeven reizen. Dat de mogelijkheid er is, komt het tempo ten goede. Aan de andere kant blijft hiermee toch een stukje potentie van de grote wereld onbenut en dat is ergens best wel jammer. Zeker als je realiseert dat sommige gebieden in de Verenigde Staten zo goed als niet gebruikt worden. Zo zijn de zes hyper car races (variërend van kort tot heel erg lang) enkel in het westen, noorden en oosten gesitueerd. Het gehele zuiden laat Ivory Tower onbenut.

Sowieso tref je nauwelijks races aan in Nevada – althans, buiten Las Vegas – of Texas, terwijl dat toch mooie gebieden zijn om races in aan te bieden. Sterker nog, in de ruim 30 uur die ik gespeeld heb, ben ik nauwelijks in New Orleans of Dallas geweest. Natuurlijk kan je er naartoe rijden, vliegen en in sommige gevallen ook varen, maar dat is dan zonder enige doelstelling. Free-roaming zal niet snel gaan vervelen, maar het is zonde dat de ontwikkelaar niet ook het zuiden wat meer heeft gebruikt voor races. The Crew 2 zit boordevol met races, maar het hadden er tegelijkertijd nog veel meer kunnen zijn. De map is dermate groot dat er ontzettend veel te doen valt en het is dan jammer dat lang niet elke locatie gebruikt wordt voor een race.

Wel tref je op verschillende locaties nog ‘Skills’ aan en die kun je vergelijken met de ‘Tests’ uit het origineel, alleen nu zijn ze op veel meer disciplines afgestemd. Dit zijn kleine uitdagingen die je via het menu kunt selecteren of onderweg automatisch kan meepakken. Denk hierbij aan een bepaalde snelheid neerzetten, een bepaalde vliegroute zeer nauwkeurig volgen, zoveel mogelijk boeien overvaren en meer van dat soort extra’s. Daar waar het origineel ruim 500 tests had, is dat in The Crew 2 met de skills minder dan de helft, dus dat is een stapje terug. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de skills een stuk leuker zijn om te doen, omdat ook hier meer variatie in zit. Bovendien werkt het voor je level, want elke succesvol afgelegde skilltest levert nieuwe volgers op en bij momenten ook upgrades voor je voertuigen.

Met je crew

Het origineel had niet voor niets de titel ‘The Crew’ en dat sloeg op de mogelijkheid om samen met een team deel te nemen aan de races, omdat je een eigen crew kon vormen. Dat aspect was enigszins in connectie met het verhaal van de game, maar daar komt nu weinig van terug in The Crew 2. Dat is vooral te wijten aan het feit dat de gehele insteek in deze game anders is, maar dat neemt niet weg dat de mogelijkheid om in een crew te racen nog steeds bestaat. Je kunt elke race samen met een ander spelen en dat zorgt natuurlijk voor gezelligheid. Voor het verloop van de game heeft het niet een specifiek functioneel nut, behalve dat het gewoon erg leuk is om samen met iemand te racen.

In bepaalde races kan het samenspelen echter wel nuttig zijn, omdat je door goed te communiceren de AI te slim af kan zijn. Dat suggereert dat de AI erg intelligent opereert in de races, maar het tegendeel is waar. De AI is namelijk bij momenten ontzettend vervelend, omdat ze totaal geen rekening houden met jou en het andere verkeer. We hebben de AI op de meest domme manieren zien crashen en veel vervelender is nog dat ze je zo ontzettend vaak beuken dat je regelmatig van de baan vliegt, de macht over het stuur kwijtraakt en meer. Het gevolg is of een inhaalrace of opnieuw beginnen, wat afhankelijk is van de lengte van een race. Meer dan eens zijn we maar opnieuw begonnen, met flink veel frustratie tot gevolg.

De AI is in vergelijking met het origineel dus niet veel slimmer en dat kan flink op je zenuwen werken. Hetzelfde geldt voor de rubberbanding, want hoe goed je ook rijdt, de AI blijft vrijwel altijd in de buurt. Als je dan een lange rit van een kwartier of zelfs een half uur achter de rug hebt en je maakt in de laatste bocht een foutje, dan kun je het schudden. Dit terwijl je beduidend sneller en beter hebt gereden in de daarvoor verstreken minuten. De bedoeling is om de races daarmee spannend te houden, maar door de rare acties die de AI uithaalt resulteert dat regelmatig in frustrerende situaties en dat komt het speelplezier niet ten goede. Ook de physics zijn van een bedenkelijk niveau, want crashes worden zeer simplistisch en totaal absurd weergegeven.

Dat brengt ons ook bij een ander punt. Zo tref je in de ene race wel wat verkeer op de weg en in de andere race niet. Het is echter dusdanig weinig dat het net zo goed weggelaten had kunnen worden, aangezien het verkeer alleen maar stoort. Daarbij is de game ook inconsistent met het resetten van je auto. Knal je frontaal op een tegenligger, dan reset de game je. Rijd je een checkpoint indicator omver, niks aan de hand om even later weer wel gereset te worden. Schamp je een auto, dan is er niks aan de hand in 90% van de gevallen, maar soms word je ook dan weer gereset. Dat is zonder enige reden, omdat je de race na het schampen gewoon voort had kunnen zetten. Na het resetten spawn je soms heel dichtbij de rest en soms weer een heel eind bij ze vandaan, wat ook wat merkwaardig is.

Afsluitend is er nog een laatste aspect wat ontzettend vervelend is. De navigatie is in The Crew 2 ontzettend beroerd. Je zult tijdens races van checkpoint naar checkpoint rijden en de primaire indicatie die je hebt, is een blauwe lijn op de mini-map. Die is veelal vrij slecht zichtbaar en geeft ook lang niet altijd aan waar je heen moet zodra je een checkpoint gaat passeren. Pas als je er voorbij bent zie je duidelijker wat de te nemen route is. Op hoge snelheid bestaat de kans dat je daardoor een afslag mist en je verkeerd rijdt. Ook de komende checkpoints komen niet tijdig in beeld, waardoor je vrij lastig kan anticiperen op de nog te volgen route. Bij de kortere races heb je vaak op de route indicators, maar die zijn lang niet altijd even duidelijk, waardoor je erg op de mini-map aangewezen bent. Zelden zijn we zo vaak verkeerd gereden in een racegame en dat komt simpelweg door de slechte navigatie en omdat we niet continu – zeker als er op hoge snelheid gereden wordt – naar de mini-map kunnen kijken. Hopelijk voegt Ivory Tower nog een andere vorm van navigeren toe, want het huidige systeem werkt niet.

Conclusie

The Crew 2 is een ontzettend uitgebreide racegame waarin je veel verschillende soorten races kunt vinden. Het varen, vliegen en rijden wisselt elkaar voldoende af en je zult je geen moment vervelen. De speelwereld is nog steeds van enorme proporties en dat blijkt ook nu weer een ijzersterk element te zijn, want de game nodigt je echt uit om lekker ontspannen in rond te gaan rijden. De keerzijde is wel dat veel ruimte onbenut gelaten wordt en dat is jammer, net zoals dat de AI nog steeds van een erbarmelijk niveau is, de physics lachwekkend zijn en de navigatie heel erg beroerd kan zijn. Dat zijn punten waarop de game het origineel niet voorbij streeft en dat is zonde. Dat neemt echter niet weg dat je heel erg veel plezier aan The Crew 2 kunt beleven, dankzij de ruimte, de variatie in races en omdat er zo ontzettend veel te doen is.

Pluspunten

 • Enorme speelwereld
 • Ontzettend veel variatie in races
 • Veel verschillende voertuigen
 • Skilltests zijn leuk
 • Van race naar race hoppen via de wereldkaart gaat razendsnel
 • Racen in coöp kan erg vermakelijk zijn

Minpunten

 • Ontzettend domme AI
 • Beroerde navigatie tijdens races
 • Simpele physics
 • Inconsistent resetsysteem en rubberbanding
 • Onbenutte ruimte in de speelwereld

7.0

Boxshot The Crew 2

The Crew 2

Releasedatum:
29-06-2018
Genre:
Racen
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:

68 reacties

 1.    2954 XP
  stefan52a's avatar

  Ik wacht tot hij €20 is.

 2.    1402 XP
  True RPGGamer's avatar

  Gewoon afwachten tot dat ie 20 is en dan is het het wel waard

 3. Anoniem -   
  82.73.175..xxx's avatar

  De crew 1 is erg goed onderhouden en werd uiteindelijk een te gekke game, de foutjes bij deze worden met de tijd ook nog wel weggepoetst

 4.    1513 XP
  Dippiedoe's avatar

  Ik laat deze game gewoon linksliggen. Ik denk dat die 7.0 ook wel meer dan terecht is. Ik kan me vooral wel vinden in de minpunten. Vooral die simpele physics bederven voor mij de hele game ervaring. Een race game moet voor mij gewoon realistisch aanvoelen. En als dat niet het geval is, dan is het gewoon simpelweg een no-buy voor mij.

 5. Anoniem -   
  87.209.231.xxx's avatar

  Deel 1 gekocht met season pass na vele updates en prijsverlagingen, deel 2 wacht ik ook wel af tot de prijs fors is gezakt…

  Mvg

 6. Anoniem -   
  62.195.251..xxx's avatar

  @87.209.231.xxx: dit dus. En toen was het een topgame. Ik wacht ook met deze.

 7.    3986 XP
  20style [20]'s avatar

  Jammer, hopelijk is fh4 beter. Want heb echt zin in een nieuwe openwereld racegame.
  Vind een 7 veel te laag voor een race game. Moet minstens 8,5 zijn voor mij!

  Ze gaan the crew 2 binnen een jaar of 2 toch als ps plus of xbox gold schenken bij een line up! Kheb zo the crew 1 bij xbox live gold gwn gekregen. En heb het maar 15 min gespeeld en was het al beu.

 8.    5918 XP
  7th-son's avatar

  @Dippiedoe: voelt gewoon saai aan ook. Na het spelen van de beta dan.

  Er komt in november nog wel een erg leuke race game, die realistisch is ook. Lijkt erg op de oude destructie derby. Kijk maar eens naar wreckfest. Pc versie is al uit, dus er zijn al reviews van!

 9.    1236 XP
  Melvin's avatar

  Hoe zit het met de graphics???
  Zijn die mooi of slecht…daar heb ik niks van gelezen in de review.

 10.    2918 XP
  PBJ85's avatar

  Ruimte op de map niet gebruikt? Dat Is gelijk ruimte voor dlc?

 11. Anoniem -   
  92.109.154.xxx's avatar

  @Melvin:

  Als het net zoals de beta is. Dan niet al te best.

 12. Anoniem -   
  89.200.8.xxx's avatar

  @Dippiedoe: vind ik ook een video game moet realistisch zijn het is verdorie geen spelletje

 13. crew Management -    2123 XP
  Rastapopulos's avatar

  @Melvin: De graphics zijn over het algemeen redelijk tot degelijk. De voertuigen zien er behoorlijk goed en strak uit en de wereld kan bij momenten erg indrukwekkend zijn. Het kan bij momenten ook wat simpel ogen, maar dat verschilt vooral per omgeving.

  @PBJ85: Nee, ik ben bang van niet. Afgaande op de DLC-plannen voor deze game ziet het er niet naar uit dat er bijzonder veel nieuwe races bijkomen. Zie meer details hier: https://www.psx-sense.nl/320679/the-crew-2-krijgt-na-de-release-een-hoop-gratis-content/

  Neemt niet weg dat ik hoop dat Ivory Tower de niet gebruikte omgevingen alsnog gaat gebruiken.

 14.    1933 XP
  ps4 ps4's avatar

  haal wel uit de budgetbak dan.

  mvg

 15.    548 XP
  Trellgoth's avatar

  Erg gave game moet ik zeggen! Vermaak mij er prima mee!
  Moet wel zeggen dat ik wel een aantal dingen mis, welke in de voorganger wel aanwezig waren:
  * Politie. Ik mis de achtervolgingen een beetje.
  * Het ‘verplicht’ cruisen door de wereld om naar je volgende race te kunnen gaan. Of om delen van de map vrij te spelen. Het is nu vanaf moment van start gelijk de fast travel in. Jammer.
  * Het echte multiplayer. Tuurlijk, je kunt met vrienden spelen… Het echte multiplayer ontbreekt in races. Alles is standaard tegen AI (met verschrikkelijke rubberbanding!).
  * Ook multiplayer: PvP. Geen crew vs crew events. Niets. Terwijl je wel altijd online moet zijn. Gemiste kansen.

  Verder; awesome game!

 16.    263 XP
  Larsdemazz's avatar

  @Dippiedoe: Helemaal mee eens.. Dat het niet aanvoelt als GT was te verwachten, maar de physics zijn in the crew 2 echt heel raar.

 17. Anoniem -   
  54.204.11.xxx's avatar

  laat maar weer….
  bedankt voor de review!

 18. Anoniem -   
  217.62.242.xxx's avatar

  @20style [20]: met een paar maten kan the crew 1 wel lache zijn, maar ook niet meer dan dat. ik vond t vet omdat ik een g27 heb waarmee ik t speelde, dat maakt t allemaal toch net wat leuker, maar ik ben het ermee eens hoor, game verveelde veel te snel. typische computer ai die op de een of andere manier altijd sneller is . lol

 19.    279 XP
  DenZon's avatar

  @20style [20]: FM4 is 100x beter geloof me. Kan de crew niet aan tippen. Ik schrik van je reactie “hopenlijk”.

 20. Anoniem -   
  77.170.110.xxx's avatar

  kortom een topper oh sorry een flopper

 21.    774 XP
  Retrogamer's avatar

  @20style [20]:

  Hell yeah. Bij gamepass dus voor een 10tje per maand dan forza in huis

 22. Anoniem -   
  193.189.143..xxx's avatar

  @Rastapopulos: Ik wil graag nog iets toevoegen aan je review:

  * Er is geen multiplayer in de game (PvP modus).
  * Er komt iedere 3 maanden een grote update.
  In september krijgen we een Hovercraft discipline en in december komt de multiplayer modus. Verder bevatten de grote updates ook nieuwe disciplines, feautures en surfaces.

 23. Anoniem -   
  51.15.65.xxx's avatar

  @Rastapopulos:

  Volgens mij heeft u geen PSPlus waardoor u nooit de multiplayer modus checkt voor de review?
  Viel me ook al op bij WipEout waar u geen woord had geschreven over de multiplayer.

 24. Anoniem -   
  89.99.220.xxx's avatar

  @Trellgoth:

  Helemaal mee eens.

  En als ik me niet vergis komt pvp pas in december

 25. Anoniem -   
  2a02:a449:8d98:1:b4ee:529f:da11:2.xxx's avatar

  Game werkt verder prima. Vind t een goed alternatief voor als je casualracer bent zoals ikzelf. Afwisseling kwa voertuigen is ook prima. Na lang upgrade hoef je ook niet een voertuig uit dezelfde class helemaal van 0 te levelen dat is erg prettig. Zoals veel games is het een kwestie van smaak. Je vind dit goed of je bent meer een GT fan. Voor ieder wat wils toch?

  Wil nog even toevoegen: de navigatie had je liever een enorme pijl op je scherm want dat is realistisch. Zou t vetter vinden als een gamedev gewoon aanwijzingen gaat geven via de luidspreker in je controller (of oortjes als je die gebruikt). Zo’n pijl is alleen maar een afleiding en neemt view weg.

 26. crew Management -    2123 XP
  Rastapopulos's avatar

  @51.15.65.xxx: In de review staat gewoon een vermelding van de mogelijkheid om de game in coöp te spelen. Je kunt races met anderen doen als je dat wilt.

  @193.189.143..xxx: Klopt, maar dat vind ik persoonlijk niet per se een gemis, omdat je alle races samen kunt doen. Overigens ontken ik niet dat een versus modus niet misstaan had, maar de game biedt genoeg content om dat gemis op te vangen in mijn optiek.

  En dat er updates komen is erg mooi nieuws, maar dat heeft weinig invloed op de huidige staat van de game waar het naar is beoordeeld.

 27.    1236 XP
  Melvin's avatar

  @Rastapopulos: Bedankt voor je reactie.

 28.    164 XP
  Variano's avatar

  Wat ook vervelend is , is dat als een ai een checkpoint mist dat die gewoon mogen verder rijden en wij moeten terug keren of respawnen naar het checkpoint

 29. crew Redacteur -    297 XP
  zoltannl's avatar

  @7th-son: Ik vond de beta juist wel tof.
  Wat gezegd is, veel variatie en genoeg een grote wereld.
  Maar op 1 of andere manier toch niet een game die ik zou willen hebben. (voor alsnog)

 30.    84 XP
  Paper Mario's avatar

  @Variano:

  De Ai is echt verschrikkelijk slecht en raar geprogrammeerd.
  – Op rechte stukken haal je ze met gemak in, maar in bochten komen ze je weer voorbij.
  In sommige races denk ik ‘huh, hoe kunnen ze hier nu de bocht nemen, dat kan helemaal niet.’
  – Bij gebruik van nitro, nitroot de AI lekker mee (?)
  – Inderdaad; als je een checkpoint mist, mag je met l1 en r1 weer terugspawnen op de weg maar de AI racet lekker door (?)
  – In normal mode blijft de AI vlak achter me, maar in hard mode heb ik soms 20 seconde voorsprong (?)

  Het lijkt wel of de normal mode en de hard mode per ongeluk omgeswitched zijn?

  Ik ben wel blij om te horen dat er updates aankomen. Aan de andere kant levert Ubisoft dus een half product door Multiplayer pas over een half jaar toe te voegen. Dat zat er in deel 1 van meet af aan in? Zeker met zo’n domme AI wil je eigenlijk een goede PvP modus hebben.

 31. Anoniem -   
  54.205.245.xxx's avatar

  @Paper Mario:

  Nitro werkt niet omdat het rubberbanding te sterk is in de game. Pas op het einde heeft het zin om nitro echt te gebruiken.
  Ik deed die Harley Davidson race (meer dan 12 minuten) en was op een 25% van de race er klaar mee (niet duidelijk waar je af moet slaan) en wilde quitten maar dacht: ff verder spelen.
  Nou…na 60% van de race lag ik al weer op kop, terwijl ik dus meer dan 30 seconde achterstand had. Rubberbanding werkt twee kanten op.

 32. Anoniem -   
  185.220.101.xxx's avatar

  @Larsdemazz: Je gaat deze game toch niet met gt vergelijken! Als hij ergens mee vergeleken kan worden komt gta v het dichtst in de buurt op de ps4.

 33. Anoniem -   
  94.215.26.xxx's avatar

  Deze game heeft wel min puntjes inderdaad, maar welke game niet. Maar als casual gamer vermaak ik mij prima mee. Wat ik wel hoop is dat ze bij de multiplayer straks ook een race creater toevoegen.

 34. Anoniem -   
  31.161.138.xxx's avatar

  @94.215.26.xxx: een racecreater geniaal. Zelf wat check points op de map neerleggen ,plek zat tenslotte. Als ze dat zouden toevoegen kan deze game nog heel lang mee

 35. Anoniem -   
  84.87.157..xxx's avatar

  Goede eerlijke review.
  Dank u!
  Ik ga hem wel halen. Heb er zin in!

 36.    263 XP
  Larsdemazz's avatar

  @185.220.101.xxx: Met GTA 5 absoluut niet, aangezien the crew 2 juist helemaal om het racen draait en GTA 5 totaal niet

 37. Anoniem -   
  86.83.197..xxx's avatar

  Rievjoe de Kroe Toe, poeh poeh, nou moe, was wel aan een rijmpje toe
  Minder aan dit spel, maar dat wist ik wel
  Didn’t even bother
  To pre-order
  Koop over een paar dagen gewoon
  De nieuwe Danger Zone

 38. Anoniem -   
  84.83.101.xxx's avatar

  @Larsdemazz: Volgens mij zaten er toch aardig wat arcade races in gta v. En had het ook een open wereld waar je met verschillende voertuigen door heen kon scheuren. Geen rare vergelijking dus. Deze game is een ieder geval geen serieuze racer als gt of pc. Maar goed dat is mijn mening

 39.    1718 XP
  surirav1995's avatar

  AI is niet echt dom maar als je hard difficulty doet dan wordt je hard in je ASS gepakt

 40.    1718 XP
  surirav1995's avatar

  @20style [20]: Forza koop ik niet meer elke jaar hetzelfde. Je koopt de game en kom je achter dat veel content gewoon achter een paywall zit ook mtx

 41.    263 XP
  Larsdemazz's avatar

  @84.83.101.xxx: Als je het vanaf die kant bekijkt wel indd

 42.    1513 XP
  Dippiedoe's avatar

  @Larsdemazz: Precies. Een race game hoort gewoon perfect te zijn, en niet simpel en onrealistisch aan te voelen. Tenminste, niet op de PS4. Het PS1 en PS2 tijdperk ligt al lang achter ons. Al is het eigenlijk wel grappig om nog even te vermelden dat zelfs Gran Turismo 4 nog veel realistischer aanvoelt dan The Crew 2. Wat is Ubisoft toch een top uitgever wat betreft race games… *kuch 😉

 43. Anoniem -   
  94.130.67..xxx's avatar

  Eerste deel (versie 2) was wel even leuk voor een gratis gold/live game, en het zag er toen mooi uit.

 44.    3986 XP
  20style [20]'s avatar

  @217.62.242.xxx: hahha ja echt hatelijk!!!

 45.    3986 XP
  20style [20]'s avatar

  @DenZon: ja fh3 speel ik nog steeds omdat ik dit nog altijd 1 van de beste racing openwereld vind. Fh4 ziet er goed uit maar ja Engeland vind ik eigenlijk geen speciale setting had dan ook liever in Japan of eenderd verder dan Europa gewilt. Maar heb er wel vertrouwen in,gwn al hoe de auto’s rijden en snelheid gevoel voelt goed aan en atmosfeer dat ze creëeren vind ik altijd top met de juiste muziek!

 46.    3986 XP
  20style [20]'s avatar

  @Retrogamer: heb je die gamepass? Hoe zit dat eigenlijk moet je gwn 10 euro betalen en je kan alle games spelen ofzo en als je een maand niet betaald zijn dan die games locked waar je mee bezig was?

 47.    3986 XP
  20style [20]'s avatar

  @surirav1995:daar heb je wel gelijk in maar kheb alle carpacks en zo gekocht voor 7 euro lol het was in aanbieding toen in November.

 48. Anoniem -   
  194.120.179..xxx's avatar

  Ik zou graag een nieuwe Test Drive Unlimited willen zien. Deel 2 was echt een heerlijk spel. Lekker op een prachtig eiland vrij rond rijden en zat gewoon goed in elkaar. Bestaan de makers ervan nog wel?

 49.    1718 XP
  surirav1995's avatar

  @20style [20]: het is leuke game vooral horizon maar ik hou gewoon niet ervan dat Microsoft meestal gewoon zelfde auto’s die gratis waren in vorige delen of zelf motorsport geld vragen.
  Ik denk gt sport geef alle agrarische weg plus opnieuw gemaakt.
  Enige goeie dlc van fh3 was de maps expansion hot wereld en blizzard moutain

 50. Anoniem -   
  62.195.251..xxx's avatar

  @194.120.179..xxx: ooit eens in de aanbieding gekocht en vond het juist een draak van een spel.

 51.    84 XP
  SithLord's avatar

  @Dippiedoe: Verwacht van een Arcade game niet dat het ‘realistisch’ aanvoelt

 52. Anoniem -   
  85.17.34..xxx's avatar

  @Dippiedoe: Wat een onzin een spelletje hoeft helemaal niet realistisch te zijn. Het is entertainment het moet leuk zijn om te doen. Voor veel mensen is gamen juist even weg van de realiteit van de dag. Zelf vind ik zowel sim als arcade racers leuk. Soms een serieuze race en de andere dag lekker iemand van de weg beuken

 53. Anoniem -   
  31.161.142.xxx's avatar

  @85.17.34..xxx: uh je weet dat je hier tegen iemand hebt die het contact met de realiteit al lang kwijt is

 54.    774 XP
  Retrogamer's avatar

  @20style [20]:
  Ja idd. Werkt perfect. Zelfs voor nieuwere games.

  Je. Kan ook een 14 dagen trial uitproberen btw.
  Dankzij gamepass wel voor niks de gears of war serie kunnen uitspelen.

 55. Anoniem -   
  62.195.251..xxx's avatar

  @Dippiedoe: wat kun je toch een verschrikkelijke onzin uitkramen. Echt ongelofelijk. Snap je het allemaal nog wel?

 56. Anoniem -   
  178.224.69.xxx's avatar

  Normaal gesproken, zijn reviews van PSX toch best interessant om te checken.. maar deze slaat toch wel alles.. hoezo laat je toffe onderdelen uit de game weg in je review? “In de The Crew waren er meer skills en in deel 2 voelt de wereld leeg.” ALS je het dan toch gaat vergelijken met deel 1, waarom vergeet je dan alle DLC van deel 1 WAARDOOR er zoveel was in die wereld? Over je mening kan ik niks zeggen want daar is het een mening voor, maar deze review is ver beneden maat voor een PSZ sense review

 57.    1783 XP
  Aenea's avatar

  @Rastapopulos:
  Yep, sommige gedeeltes zien er veel te eenvoudig uit vind ik, kwam van de week een industriegebied tegen met containers enzo, de kleuren daarvan waren nogal apart te noemen, felle kleuren en dan staan er stapels containers allemaal in exact dezelfde kleur, ff verderop stapels containers in een andere felle kleur, zag er erg PS2 achtig uit (en ja, dat zeg ik niet vaak, was gewoon echt te simpel voor woorden). Maarja, andere delen zien er dan weer juist heel gedetailleerd uit, net of ze eigenlijk niet genoeg tijd hebben gehad om het helemaal uit te werken ofzo

 58. Anoniem -   
  2a02:a449:8fb6:1:e049:dd0d:7d00:3.xxx's avatar

  @86.83.197..xxx: als je niks te zeggen hebt…..

 59. Anoniem -   
  2a02:a449:8fb6:1:e049:dd0d:7d00:3.xxx's avatar

  @194.120.179..xxx: Ivory tower heeft ook dit spel gemaakt, net als deel 1 lijkt het zo ontzettend op tdu, dat t eng is

 60. crew Management -    2123 XP
  Rastapopulos's avatar

  @178.224.69.xxx: Ik kan je niet helemaal volgen? Ik benoem toch juist dat The Crew 1 meer uitdagingen had en dat de wereld in dat deel meer nut had? Volgens mij draai je het om, want ik omschrijf het precies zoals je aangeeft, minus dan de DLC. Die neem ik expres niet mee, aangezien ik de DLC wat wisselvallig vond en lang niet iedereen die gekocht/gespeeld heeft.

  @Aenea: Precies dat, het gaat van het ene uiterste naar het andere, maar omdat de wereld zo ontzettend groot en divers is, kan ik daar op zich wel mee leven. Met name omdat de game er in de basis over het algemeen prima uitziet.

 61.    1513 XP
  Dippiedoe's avatar

  @62.195.251..xxx: Misschien moet jij The Crew 2 ook nog even spelen? Dan praat je misschien wel anders. Ik ben niet de enige hier die vermeld dat de physics slecht zijn.

 62.    257 XP
  Raigara's avatar

  Ik vind het echt een super game, vooral de auto’s die toch wat zwaarder aanvoelen dan in deel 1. Zal mij hier zeker heel erg mee vermaken!

 63. Anoniem -   
  62.195.251..xxx's avatar

  @Dippiedoe: dat niet… Je bent wel weer de enige zeikerd met domme argumenten.

 64. Anoniem -   
  80.56.22..xxx's avatar

  Ik denk dat ie heel snel omlaag gaat in prijs. Pik ik m dan wel op. Maar dan moet er wel een verbeterde pvp in zitten ( vergeleken met de connectie ellende in deel 1) Ik wil wel met een paar maten fatsoenlijk online kunnen racen (wat in 1 onmogelijk was)

 65. Anoniem -   
  141.6.11.xxx's avatar

  @Trellgoth:

  Komt allemaal nog !
  Volg je in het grote deel, maar wat ik nog het meeste mis is de GPS lijn tijdens freeroam/ races dat ik niet constant naar de minimap moet kijken en daardoor veel mis en opnieuw kan beginnen.

  Voor de rest dikke top game !

 66.    3986 XP
  20style [20]'s avatar

  @surirav1995: heb die blizzard eigenlijk nooit aangeschaft en die hot wheels ook niet ziet er wel leuk uit maar er komt genoeg sneeuw in fh4. Ja dat is Idd niet correct wat Microsoft doet maar ja zo lang de mensen het kopen hoe langer ze ons gaan afrippen!

 67.    1718 XP
  surirav1995's avatar

  @20style [20]: i know was er maar een complete edition want er zijn weinig race games die zo leuke concept hebben.
  Crew 2 is wel zo een leuk maar horizon doet net iets beter

 68. Anoniem -   
  144.76.14.xxx's avatar

  @82.73.175..xxx: de crew een was alleen onspeelbaar doordat zo’n beetje de hele game achter een paywall leek te zitten. Ook is het gebrek aan wheel support nogal spijtig..