De E3 demo van Cyberpunk 2077 is niet vrijgegeven aan het grote publiek en enkel getoond aan een select groepje journalisten en genodigden. Normaliter worden deze demo’s na verloop van tijd ook vrijgegeven voor het publiek om te bekijken, maar dat gaat met Cyberpunk 2077 (nog) niet gebeuren.

CD Projekt Red meldt namelijk dat de kwaliteit van de game nog niet is waar ze het graag willen hebben, want de huidige build verkeert nog in een pre-alpha fase.

CD Projekt Red president, Adam Kiciński, vertelde namelijk dat de game nog niet eens in alpha-status verkeert. Dit gaf hij aan toen hem gevraagd werd of de game al alpha is gegaan, de fase alvorens beta.

“No, earlier. Therefore, we show the game behind closed doors – this is not the final quality yet.

“This is the most polished part of the game we have now, prepared in some sense to show it to people outside the company.”

Cyberpunk 2077 creator, Mike Pondsmith, gaf nog aan dat hij ruim 30 jaar heeft gewacht om deze game te kunnen maken en dat gamers dus gerust nog wel enkele jaren kunnen wachten tot het uitkomt.

“I’ve waited 30 years to get this, it was worth it. You guys can wait a few more years.”

De release van Cyberpunk 2077 is dus nog ver weg, waarschijnlijk niet eerder dan 2020. Hieronder zie je het stukje waarin CD Projekt Red de situatie uitlegt.