Cross-platform play is steeds meer gewoon aan het worden, maar Sony blijft in deze erg achter op de rest. Rocket League en Fortnite zijn twee titels waar cross-platform play gewoon bij mogelijk is, zij het niet dat Sony dat blokkeert.

Eurogamer vroeg op de Gamelab conferentie in Spanje aan Shawn Layden, CEO van Sony Interactive Entertainment America, hoe het nu zit en waarom Sony ogenschijnlijk niet lijkt te luisteren. Sony luistert wel degelijk, maar het is iets complexer dan gewoon voor één game even toepassen, zo legde Layden uit in een korte verklaring.

Tevens gaf hij daarbij hoop, want hij vertelde dat Sony kijkt naar de mogelijkheden om cross-platform play mogelijk te maken. Hij is er zeker van dat Sony met een oplossing gaat komen die begrepen en geaccepteerd zal worden door de community.

“We’re hearing it. We’re looking at a lot of the possibilities. You can imagine that the circumstances around that affect a lot more than just one game. I’m confident we’ll get to a solution which will be understood and accepted by our gaming community, while at the same time supporting our business.”

Dit is de eerste officiële verklaring van Sony die een wat ander beeld schetst. Niets is nog zeker, maar het zou kunnen zijn dat Sony vroeg of laat toch overstag gaat.