Vorige week liet Blizzard plagerig weten dat er een nieuwe hero aan zat te komen voor Overwatch en die is eindelijk uit de doeken gedaan. Wat eerst leek op de broer van Bastion, bleek al gauw om een heel ander soort baasje te gaan. De nieuwste held die het Overwatch team zal gaan versterken is namelijk een lief, klein, enorm schattig hamstertje. Zijn naam is Hammond en hij bestuurt een zeer dodelijk robot-pantser, genaamd de Wrecking Ball.

Wrecking Ball zal vanaf heden speelbaar zijn op de Public Test Realm, waaruit blijkt dat de nieuwe hero een heuse tank is. Hoe meer vijanden Wrecking Ball raken, hoe meer schilden hij tot zijn beschikking krijgt! Hammond kan de Wrecking Ball ook transformeren in een hamsterbal, waarmee hij zich enorm snel kan voortbewegen. Daarnaast krijgt hij ook een grappling hook, zoals in Just Cause, waarmee hij zich overal naartoe kan slingeren, ook naar boven en nog sneller naar beneden met een pile-driver move. Zijn Ultimate is een mijnenveld… wat dat voor schade aanricht hoeven we natuurlijk niet uit te leggen!

Dat alles en meer wordt uitgelegd door game director Jeff Kaplan in de nieuwe developer update en die kun je hieronder bekijken.