Het cross-platform play verhaal begint langzaamaan een soap te worden. Steeds meer ontwikkelaar en uitgevers integreren dit in hun games en waar veel platformhouders meewerken, blijft Sony de boot afhouden. Dat zagen we eerder al met Rocket League en Fortnite en nu is het volgende ‘slachtoffer’ Fallout 76.

Omdat deze game online is, wil Bethesda cross-platform play tussen de PlayStation 4, Xbox One en pc mogelijk maken. Sony laat dit echter niet toe en daardoor blijven de cross-platform play mogelijkheden beperkt tot de Xbox One en pc.

Todd Howard van Bethesda vertelde aan GamesStar dat ze het heel graag willen realiseren, maar dat Sony niet echt behulpzaam is in dat opzicht. Voor nu is het afwachten wat in de toekomst gaat gebeuren.

“We would have loved [cross-platform] with Fallout 76 but right now we can’t, but Sony is not as helpful as everyone would like, but we’ll see what happens in the future.”

Cross-platform play is overigens niet helemaal uitgesloten, Shawn Layden van Sony Interactive Entertainment America vertelde vorige week nog dat Sony op zoek is naar een oplossing die voor iedereen werkt. Of die oplossing er ooit gaat komen is afwachten.