Wie het fijn vindt om games alleen te spelen, zonder het geschreeuw van menigeen in een party-chat, die gaat blij zijn met The Division 2. Ubisoft gaat net als bij het vorige deel rekening houden met spelers die niet graag in teamverband spelen, maar gewoon rustig en alleen op hun gemak van de game willen genieten. De game kent daarom de mogelijkheid om vanaf begin tot eind solo gespeeld te kunnen spelen.

Game director Mathias Karlson vertelde dat zowel de verhalende campagne als de endgame content speelbaar is terwijl je alleen bent. Kies je er echter voor om met meerdere spelers te spelen? Dan kun je dezelfde content ook met twee, drie of vier spelers in coöp spelen. Wat je ook kunt doen is met twee groepen van elk 4 spelers met elkaar gaan spelen, genoeg keuze dus.

“You can play through the entire story campaign into endgame and [then the] endgame [content], alone. [But] you can also do the same content [in] two, three, or four player co-op. Or eight player co-op, two full groups in the raid if you opt into the challenge that we’re adding. So it’s very important for us that you get to pick.”

Verder hamert de director er ook op dat er geen juiste of foute manier is om van The Division 2 te genieten. Je kiest zelf het pad dat je bewandelen wilt en als je het merendeel van de game alleen wilt spelen, dan sta je hier volledig vrij in. Sommige activiteiten zullen ongetwijfeld wel leuker zijn met anderen, maar het blijft geheel aan jezelf hoe je dit wilt gaan doen.