Sony Interactive Entertainment pompt de ene geweldige exclusive na de andere eruit en daar mogen ze natuurlijk ontzettend trots op zijn. Dat is Shuhei Yoshida ook zeker, zo gaf de president van Sony’s Worldwide Studios gedurende Develop:Brighton vandaag aan. Met titels als God of War, Uncharted, The Last of Us en Detroit: Become Human heeft Sony een geweldig portfolio aan singleplayer games. De focus op singleplayer games blijft bij Sony ook groot, met onder andere The Last of Us: Part II, Days Gone en Spider-Man in het vooruitzicht.

Toch zou Sony wat meer succes willen hebben op het gebied van multiplayer games, aldus Shuhei Yoshida. Sony is momenteel bekend als de uitgever die vooral geweldige singleplayer games uitbrengt, dit terwijl andere uitgevers games meer als een online service beginnen te zien.

Yoshida wenst dan ook dat het bedrijf meer succesvol gaat zijn aan de multiplayer kant. De concentratie op singleplayer games is niet zozeer een bewuste keuze, maar de studio’s van Sony zijn hier gewoon heel erg goed in, zei Yoshida. Hun teams hebben de taak om niet alleen het huidige succes in de markt te volgen, maar ook hun hart.

In principe heeft Sony in het verleden wel succes gehad met multiplayer games, zoals Warhawk, maar er zijn ook mislukte projecten zoals MAG. Verder zit er natuurlijk een multiplayer modus in bijvoorbeeld Uncharted 4: A Thief’s End, maar dat is niet de primaire focus van de ontwikkelaar geweest. Hierdoor kan deze multiplayer – ondanks het succes – zich niet meten met de grote multiplayer titels.