Naked Sun is de eerste titel van ontwikkelaar Door Z. Deze first-person shooter speelt zich af in een futuristisch Mexico City nadat de Vierde Wereldoorlog tot een einde is gekomen. Een kunstmatige intelligentie is tegen zijn maker gekeerd en alle androids hebben hierdoor de opdracht gekregen om de mensheid te elimineren.

Steden zijn verlaten, radiatie levels zijn hoog en de resterende mensen kwijnen langzaam weg. Er is echter een groep verzetsstrijders die zich verstopt in de Deadlands (ruïnes van oude steden, gesloopt door nucleaire oorlogen) en zij besluiten tegen het kwaad te gaan vechten. De enige kans op overleven is de mainframe van de supercomputer vernietigen en die kan je in Mexico City vinden.

Jij neemt de rol aan van een mix tussen mens en machine en je zult het vijandelijke gebied moeten infiltreren om de stadsverdediging van binnenuit uit te schakelen, zodat het verzet aan kan vallen en daarmee de toekomst van de mensheid kan beslechten.

Het spel is alleen beschikbaar voor virtual reality platformen en brengt een apart stijltje met zich mee, zoals je in de onderstaande trailer kunt zien. Deze launch trailer is om de release van Naked Sun op de pc te vieren, de game verschijnt namelijk al op 17 juli.

PlayStation gamers zullen nog iets langer moeten wachten voordat ze aan de slag kunnen. Naked Sun voor PlayStation VR staat gepland voor eind augustus.