Special: Vijf leuke coöp games om in de zomervakantie samen te spelen – Het is lekker weer, de vakanties gaan beginnen en het is qua nieuwe releases relatief rustig. Een mooi moment om eens te kijken naar games die je in je vakantie kunt samenspelen met je vrienden. Coöp is een element dat steeds meer terugkeert in games vandaag de dag en nu de zomervakantie op het punt van beginnen staat, is er genoeg keuze om je mee te vermaken met je vrienden, tenzij je natuurlijk op vakantie gaat. Wij hebben een vijftal titels bij elkaar gezocht die erg leuk zijn om samen met een vriend of vriendin te spelen, lees snel verder!

Onrush

Codemasters wijkt af van het traditionele racen in Onrush. Niet langer ben je genoodzaakt om als eerste over de finish te komen, je doelstelling is nu om verschillende opdrachten te voltooien in races die uitsluitend uit primaire en secundaire opdrachten bestaan. Je kunt deze racer uiteraard online tegen elkaar en/of anderen spelen, maar het is tevens mogelijk om samen met een vriend of vriendin de singleplayer campagne te doorlopen. Die bestaat uit bijzonder veel races en doelstellingen, waardoor je hier een lange tijd zoet mee bent. Elkaar helpen is in deze de sleutel tot succes, maar beuk je elkaar liever van de baan, dan kan je natuurlijk in de eerder genoemde multiplayer terecht.

Unravel Two

Uit het niets kwam de aankondiging van Unravel Two op de afgelopen E3 en de verrassing was des te groter toen bekend werd dat EA de game gelijk zou uitbrengen. Opnieuw op pad met Yarny in prachtige omgevingen en ditmaal ben je niet langer in je eentje. Het avontuur draait deze keer om twee Yarny’s die moeten samenwerken om verder te geraken. Dat kan je uiteraard helemaal alleen doen, maar veel leuker is natuurlijk om het in coöp te doorlopen, waarbij elke speler één van de twee Yarny’s controleert. De gameplay, de omgevingen en de puzzels zijn op twee Yarny’s afgestemd en dat zorgt voor een leuk avontuur.

LEGO The Incredibles

De LEGO games staan al jaren garant voor plezier en dat is met LEGO The Incredibles niet veel anders. In deze game beleef je de avonturen van Mr. Incredible en zijn familie en dan zowel de eerste als de tweede film. Je doorloopt verschillende levels die de bekende momenten uit de films nabootsen en daarnaast kan je ook als misdaadbestrijder aan de slag in de grote hub wereld. Uiteraard is de game in coöp te spelen, net zoals elke andere LEGO game, waarmee het een ideale game is om met je kleinere broertje of zusje te spelen, of gewoon met vrienden natuurlijk. De coöp is vertrouwd en vooral erg leuk; een prima titel voor deze zomer dus.

The Crew 2

The Crew 2 is totaal anders dan z’n voorganger, maar één belangrijk onderdeel is gelijk gebleven. Dat is de mogelijkheid om alles met anderen te doen. Of het nu om de vele races gaat die de game rijk is, of gewoon het ontspannen cruisen door Noord-Amerika, de coöperatieve mogelijkheden zijn nog steeds erg interessant. Cross door de bossen van Montana, vaar op de moerassen van Miami of blaas met hoge snelheid over de snelwegen van New York naar Los Angeles. Niet alleen is het samen cruisen of racen veel leuker, het maakt de races zelf ook een stuk gemakkelijker en er ontstaat onderlinge rivaliteit, wat de gameplay ten goede komt.

Overcooked 2

De enige game in dit rijtje die nog niet verkrijgbaar is, maar heel lang hoeven we niet op Overcooked 2 te wachten. Op 7 augustus zal Overcooked 2 in de PlayStation Store verschijnen en in deze game is het de bedoeling om de keuken van restaurants als een geoliede machine te laten verlopen. De ene order na de andere komt binnen en het is aan jou en je collega’s om zo snel mogelijk de gerechten voor te bereiden. Kook dit, braad dat, warm het op en ga zo maar door, dat uiteraard allemaal op hetzelfde moment, terwijl de orders rap toenemen. Gooi daar nog extra uitdagingen bij, zoals calamiteiten, bewegende keukens en meer, en de coöp chaos is compleet.

Zo, hier heb je vijf games die ideaal zijn om in coöp te spelen tijdens je vakantie. Alle titels, afgezien van Overcooked 2, zijn verkrijgbaar in de PlayStation Store. Om deze titels aan te schaffen heb je PSN Tegoed nodig en dat kan je aanschaffen bij Dreamgame. Kies het gewenste product, reken af en binnen een paar tellen heb je de vouchercode in je inbox. Lekker gemakkelijk, niet?