Bij de aankondiging van de Forsaken uitbreiding voor Destiny 2 werd tevens de Gambit modus onthuld. Deze modus combineert PvP met PvE en daarover kun je hier meer vinden. Dat is niet de enige modus die met de aanstaande uitbreiding geïntroduceerd zal worden, de Crucible krijgt namelijk ook een nieuwe modus.

Game Informer heeft in haar laatste editie de nieuwe modus mogen onthullen en het gaat hier om Breakthrough. In deze modus moeten twee teams van vier een punt op de map zien veilig te stellen, dit punt heet ‘Breaker’. Op het moment dat één van de twee teams het punt controleert, dan verandert de gameplay naar een aanval/verdediging scenario.

Het team dat de Breaker heeft weten in te nemen, moet dan de kluis van het andere team zien te veroveren. Het verliezende team zal de kluis dan moeten verdedigen. Lukt het om de kluis in te nemen, dan wint het aanvallende team. Het verdedigende team zal winnen als ze lang genoeg weten uit te houden.

Dat is in het kort waar Breakthrough op neerkomt. Bungie zal deze modus samen met Gambit ongetwijfeld speelbaar hebben op de gamescom en indien dat het geval is, dan mag je tegen eind augustus een preview verwachten.