Het was al even bekend dat er in augustus een gesloten multiplayer beta voor Call of Duty: Black Ops IIII plaats gaat vinden. Meer details werden er destijds niet aangekondigd. Daar is nu verandering in gekomen, want Treyarch en Activision hebben onthuld wanneer de beta precies wordt gehouden en wat we aan content kunnen verwachten.

Op de PlayStation 4 worden er twee beta weekenden gehouden. De eerste beta periode begint op vrijdag 3 augustus om 19:00 uur en eindigt op maandag 6 augustus om dezelfde tijd. Een week later zal de beta weer beschikbaar worden gesteld en dan ook op de Xbox One. Op de pc zal er een open beta plaatsvinden. Het volledige schema met de data van de multiplayer beta ziet er als volgt uit.

PlayStation 4

  • Begin: 3 augustus om 19:00 uur
  • Einde: 6 augustus om 19:00 uur

PlayStation 4 en Xbox One

  • Begin: 10 augustus om 19:00 uur
  • Einde: 13 augustus om 19:00 uur

PC early access

  • Begin: 10 augustus om 19:00 uur

PC open beta

  • Begin: 11 augustus om 19:00 uur
  • Einde: 13 augustus om 19:00 uur

Tijdens de multiplayer beta kunnen spelers aan de slag op zes verschillende maps: Frequency, Contraband, Seaside, Payload, Hacienda en Gridlock. De eerste vier maps zijn al eerder getoond, de laatste twee zijn nog nooit eerder vertoond. De beta biedt verder toegang tot vijf modi: Team Deathmatch, Domination, Hardpoint, Search & Destroy en de gloednieuwe modus Control. Om toegang te krijgen tot de multiplayer beta dien je een pre-order te plaatsen.

Als laatste kondigden Treyarch en Activision nog aan dat er, naast een multiplayer beta, ook nog een beta wordt gehouden voor de Battle Royale modus Blackout. Het gaat hier ook om een private beta, die als eerste op de PlayStation 4 beschikbaar zal zijn. Deze beta begint ergens in september, maar een precieze startdatum wordt op een later moment onthuld.