In Duitsland is er een bijzonder besluit gedaan door het hoger gerechtshof in München. Zij hebben namelijk de beslissing genomen dat webshops niet langer pre-orders mogen aanbieden wanneer er geen datum bekend is voor het product. Dit betekent dus dat games waarbij alleen bekend is in welk kwartaal deze uitkomt of in welk jaar, niet van tevoren gekocht kunnen worden.

Pas wanneer de uitgever een precieze datum heeft bekendgemaakt, mogen webshops bestellingen aannemen voor het product. Dit geldt niet alleen voor games, maar ook andere (digitale) producten die aangeboden worden.

De rechtszaak heeft plaats gevonden vanwege een klacht over de Samsung Galaxy S6. Webshops boden namelijk pre-orders aan voor deze telefoon in augustus 2016, zonder concreet te zijn over de specifieke releasedatum ervan. Oberlandesgericht München oordeelt nu dan ook dat het aanbieden van producten zonder definitieve verschijningsdatum niet mag.

Wat dit betekent voor de marketing van sommige games, waar releasedata nooit echt een vast gegeven zijn, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.