Het is altijd leuk om voorspellingen van analisten te horen, maar als het om Michael Pachter gaat, spitst men toch meer de oren. Pachter is namelijk niet alleen één van de beroemdste, maar vooral ook één van de beruchtste binnen deze groep mensen. Nu heeft de analist uitspraken gedaan over de volgende generatie consoles.

Volgens Pachter zal Microsoft eerder met de opvolger van de Xbox One (X) komen, dan dat Sony dat zal doen met de PlayStation 5. Tevens zal de nieuwe console backward compatible zijn. De glazen bol van de analist voorspelt ook dat Microsoft van plan is om de volgende Xbox te lanceren in 2020. Mocht het echter zo zijn dat Sony dan ook de PS5 zou uitgeven, dan zou die lanceerdatum vervroegd worden.

“I’m sure Microsoft intends to launch first, and I am equally certain that the new Xbox will be backwards compatible with any Xbox One X software. I agree that it’s hard for Xbox One X purchasers, but they should know 4 years into a cycle that there is another one coming. My guess is that Microsoft intends to launch in 2020, but if they think Sony is going [to launch the PS5] then, they will launch early.”