Guerrilla Games gaat uitbreiden en niet zo’n klein beetje ook. Men verruilt namelijk de prachtige plek aan de Herengracht voor een gigantisch kantoorgebouw dat voorheen fungeerde als de uitvalbasis voor De Telegraaf. Het Parool meldt dat het gebouw momenteel flink verbouwd wordt, zodat Guerrilla Games er genoeg ruimte heeft om flink te kunnen groeien.

Hermen Hulst, directeur bij de ontwikkelaar, meldt dat Guerrilla Games ruim 6.5 jaar gewerkt heeft aan Horizon: Zero Dawn en dat is volgens hem uitzonderlijk. Hij ziet graag dat de ontwikkelaar eens in de twee tot drie jaar een game uitbrengt, voor zowel nieuwe als bestaande franchises.

Momenteel kent Guerrilla Games zo’n 250 ontwikkelaars in vaste dienst, maar dat zal uiteindelijk door gaan groeien naar zeker 400. Dit kon niet bij hun oude stek aan de Herengracht, aangezien er een gebrek aan ruimte is om die groei door te maken. Dit nieuwe gebouw maakt het mogelijk, aangezien hier veel meer ruimte is dan op de oude locatie van de ontwikkelaar.

Zo is er ruim 12.000 vierkante meter en werd het gebouw in 1928 gebouwd voor De Telegraaf en zat er ook een drukkerij in het gebouw. Inmiddels heeft De Telegraaf echter een andere uitvalsbasis en leent het gebouw zich nu perfect voor een groot bedrijf zoals Guerrilla Games.