Toen ik afgestudeerd was, raadde een professor me met klem aan om een aantal dingen te doen voor ik effectief ging solliciteren. Eén daarvan was een nieuw e-mailadres aanmaken, niet alleen omdat het een stuk praktischer is om over een officieel, louter werkgerelateerd e-mailadres te beschikken, maar ook omdat je als werkende mens best een professioneel klinkend adres kan voorleggen aan een werkgever. Veel tieners vinden het immers onweerstaanbaar cool om koosnaampjes te gebruiken of de gangster uit te hangen met onverstaanbaar dialect of stoere taal die je best verborgen houdt voor je moeder. Wanneer je op de middelbare school zit, kunnen dat soort grappen nog door de beugel. Wanneer je later echter contactgegevens aan een potentiële werkgever moet kunnen voorleggen, maakt een e-mailadres als [email protected] het er je niet gemakkelijker op. Veranderen is dus een must.

Wanneer je een PSN-account aanmaakt om het virtuele slagveld van één of andere online game te betreden, kan je in een gelijkaardige situatie terechtkomen. Misschien was je nog erg jong en koos je voor een kinderachtige nickname waar je nu het schaamrood van op de wangen krijgt. Misschien vond je het als puber behoorlijk gewaagd – en dus een must – om een seksueel getinte gebruikersnaam op te geven en maakt dit het nu wel erg gênant om in te loggen terwijl je vriendin erbij zit. Of dacht je dat het edgy zou zijn om iets beledigend te tikken en riskeer je daardoor een aantal ongemakkelijke vragen wanneer collega’s onverwacht op je PSN-gegevens stuiten. Waar je echter in het geval van e-mails in een mum van tijd zonder gevolgen een nieuw adres kan aanmaken, verlies je bij het overschakelen naar een nieuw PSN-account doodleuk al je Trophies en in-game vooruitgang van het vorige.

Wat ook de reden mag zijn, de kans bestaat dat je ooit niet meer tevreden zal zijn met je gebruikersnaam. Aangezien een nieuw account maken een voor veel gamers pijnlijke opoffering vraagt, zou het een stuk handiger zijn als je die vermaledijde nickname gewoon zou kunnen aanpassen. Het zal dan ook niemand verbazen dat hier veel vraag naar is. Toch heeft Sony, ondanks het vele teasen, het nog steeds niet mogelijk gemaakt. De stelling van deze Jouw mening is dan ook behoorlijk eenvoudig: je PSN-naam veranderen zou nu toch echt stilaan mogelijk moeten worden. Dit kijkende naar firmware 6.00 die er aan zit te komen en aan het versienummer valt te zien dat het een significante update betreft.

Wat vinden jullie hiervan? Heb je ooit het verlangen gevoeld om je PSN-naam te veranderen of zit je niet meteen te wachten op deze mogelijkheid? Begrijp je waarom Sony deze optie – ondanks het regelmatige teasen – voorlopig nog achterwege houdt of vind je dit absoluut niet kunnen? Laat het ons even op respectvolle wijze weten.