Nikola Tesla staat in de geschiedenisboeken aangeduid als één van de grootste uitvinders ooit, maar wat nu als Tesla zijn uitvindingen had gebruikt voor kwade bedoelingen? Met deze vraag is de Italiaanse ontwikkelaar Storm in a Teacup aan de slag gegaan en met de game Close to the Sun geven ze hier antwoord op. Het was even stil rondom deze game, na de aankondiging vorig jaar, maar nu is bekend geworden dat de game gepland staat voor het eerste kwartaal van 2019.

In de game speel je als Rose, een jonge journaliste die op zoek is naar haar zus. Je komt terecht op een schip dat is gemaakt door Tesla, die als doel heeft gekregen om alle bollebozen van de wereld samen te laten werken. Alleen gebeuren er vreemde dingen op het vaartuig en kom je terecht in een bloedstollend avontuur.

Jij beleeft de actie vanuit een first-person perspectief en je moet je hersenen gebruiken om niet alleen de puzzels op te lossen, maar ook om gevechten uit de weg te gaan. Rose heeft namelijk geen wapens bij zich en staat ook niet bekend als een vechter. Het enige wat ze dus kan doen om aan de vijanden te ontsnappen, is hard rennen en zich verstoppen.

Om je een idee te geven van hoe de game er uitziet hebben we de onthullingstrailer nog even opgedoken. Die kun je hieronder bekijken. Hopelijk krijgen we snel nieuwe (gameplay) beelden te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=jmvMv_FYkys