White Paper Games heeft na het uitgeven van de PlayStation 4-versie van Ether One in 2015 niet stilgezeten. De ontwikkelaar heeft op het Europese PlayStation Blog laten weten waar ze mee bezig zijn geweest en dat is ‘The Occupation’, een real-time mystery thriller. Het spel zal op 9 oktober zowel digitaal als fysiek worden aangeboden.

Het nieuwste spel van White Paper Games speelt zich af in 1987, waar het op politiek vlak erg onrustig is. Na een grote explosie met catastrofale gevolgen wordt er een controversiële wet van de regering doorgevoerd, waardoor de vrijheid van burgers wordt ingedamd. Jij neemt het op je om mensen te ondervragen over deze afschuwelijke situatie om er achter te komen wat de oorzaak was.

Je komt terecht in een non-lineaire wereld, waarin je de mogelijkheid hebt om situaties op verschillende manieren te benaderen. Je horloge speelt een grote rol, want je zal bewijzen vinden waarvoor je op een bepaalde tijd op een bepaalde plek moet zijn. Alles speelt zich in real-time af, dus je kan maar beter je alarm zetten om belangrijke tijden niet te vergeten.

Om je een idee te geven van wat je van het spel kan verwachten is er een trailer vrijgegeven, die hieronder te zien is.