Sinds dit jaar rijden alle coureurs in de Formule 1 met een Halo. Deze beugel is bedoeld om inkomende (grote) projectielen af te weren en de coureurs te beschermen. Of het mooi is valt te betwisten, maar voor de veiligheid is het verstandig.

Over een week of vier komt F1 2018 uit en die game volgt alle regels van de sport, dus ook in deze racer is de Halo aanwezig. Tijdens onze speelsessie met de game gisteren hebben we dit voor het eerst kunnen ervaren, maar dit komt wel met een ‘probleem’.

Als je de ideale lijn aan hebt staan, dan is die nauwelijks te zien, omdat de middenbeugel van de Halo in de weg zit. Je kan net naast de lijn gaan rijden om deze alsnog te zien, maar optimaal is het niet. Ook bij de start belemmert deze beugel enigszins je zicht, omdat de focus niet bepaald kan worden door een scherm.

Coureurs hebben aangegeven er tijdens een race prima langs te kunnen kijken door hun ogen scherp te stellen en te focussen op wat verder op de baan ligt. Dat is op een scherm echter niet te realiseren en daarom heeft Codemasters een oplossing ingebouwd.

Mocht je graag met een cockpit-view racen, dan is het mogelijk om in F1 2018 deze beugel uit te schakelen. De Halo blijft wel aanwezig, maar het verbindingsstuk middenin zal weggehaald worden, zodat je beter zicht hebt. De aanwezigheid van de Halo is dus optioneel.