SEGA legt in video uit wat Shenmue nu precies inhoudt

Fans van de Shenmue-serie hoef je natuurlijk niet uit te leggen wat de games precies inhouden, maar deze groep betreft voornamelijk de wat oudere gamers onder ons. Er zijn dus genoeg gamers die niet exact weten wat ze van de aankomende remasters van de eerste twee delen mogen verwachten. Voor hen heeft SEGA een video gemaakt die laat weten wat Shenmue nu precies is.

De originele Shenmue kwam in 1999 uit voor de SEGA Dreamcast en diens vervolg kwam twee jaar later op de markt. Tevens werd Shenmue II in 2002 ook geport naar de Xbox. Beide titels verkochten niet goed, maar bereikten in de loop der jaren wel een cultstatus.

Aangezien de laatste jaren de remasters uit de grond schoten, wilden fans van de serie dat de eerste twee delen van Shenmue ook als opgepoetste versie opnieuw op de markt werden gebracht. Alleen werd daar maar steeds geen gehoor aan gegeven, tot april van dit jaar. Toen liet SEGA weten dat ze de Shenmue I & II Remaster gingen uitbrengen.

De opgepoetste versie van de eerste twee delen zal volgende maand al in de winkels liggen en wat je hiervan kan verwachten kun je hieronder zien. Er is ook een derde deel in ontwikkeling, alleen is het nog niet precies bekend wanneer deze zal uitkomen. Het was de bedoeling dat Shenmue III al dit jaar zou uitkomen, maar de game werd uitgesteld naar volgend jaar.

Boxshot Shenmue I & II Remaster

Shenmue I & II Remaster

Releasedatum:
21-08-2018
Genre:
Adventure-RPG
Uitgever:
SEGA
Ontwikkelaar:

3 reacties

 1.    250 XP
  Snazzz's avatar

  Niet goed getimed, ze hadden dit veel eerder moeten doen..

 2. Anoniem -   
  143.179.99..xxx's avatar

  Het zou mooi zijn als ze een x aantal percentage van de winst gebruiken om Shenmue 3 te steunen, maar waarschijnlijk zal dit niet gebeuren.

 3.    741 XP
  Mouse_NL's avatar

  Nu een game waarbij de gfx er niet toe doen. Deel 1 gespeeld. Nu kan ik het opnieuw spelen en deel 2. Ik vind het wel een goede game.

Special: Shenmue I & II
Mini-games en combat staan centraal in nieuwe Shenmue I & II video
De personages van Shenmue I & II staan centraal in nieuwe trailer
Trailer van Shenmue I & II remasters laat nostalgische beelden zien