Gisteren is er een gloednieuw community event van start gegaan in Call of Duty: WWII. Het gaat hier om Days of Summer, een evenement dat je (hoe kan het ook anders) in zomerse sferen brengt. Het evenement voegt een hoop nieuwe content toe aan de multiplayer van de shooter, zo heeft Activision bekendgemaakt.

Als eerste brengt Days of Summer een nieuwe multiplayer map met zich mee, genaamd Sandbox. Deze map is letterlijk een zandbak, waarin spelers als speelgoedsoldaten tussen de zandkastelen vechten. Ook kan iedereen aan de slag met een nieuwe modus: Dogfight. Hierin strijden twee teams van zes spelers in de lucht tegen elkaar met gevechtsvliegtuigen. Dit zagen we eerder in de War Operation van het tweede DLC pakket en nu heeft Sledgehammer Games er dus een volledige modus van gemaakt.

Hier blijft het echter niet bij, want met Days of Summer zijn er ook drie nieuwe wapens beschikbaar gesteld in Call of Duty: WWII. Het gaat om de ‘Ribeyrolles’ SMG, de ‘Automaton’ assault rifle en de ‘3 Line Rifle’ sniper. Deze wapens zijn via Supply Drops te bemachtigen, maar je kunt ze ook verkrijgen door de bijbehorende Collections te voltooien. Naast deze wapens zijn er ook tal van nieuwe items verkrijgbaar via Supply Drops en Collections, waaronder outfits en wapencamouflages.

Verder keren er nog twee modi terug met het Days of Summer evenement, namelijk Prop Hunt en Leprechaun Hunt. Daarnaast brengt Days of Summer een nieuwe Community Challenge met zich mee. Voor deze challenge moeten spelers kills maken met de verschillende Divisions die de game kent. Voor elke tier die voltooid wordt, krijg je een exclusief item als beloning.

Al met al brengt Days of Summer dus flink wat nieuws met zich mee voor Call of Duty: WWII. Het evenement begon gisteren en duurt tot en met 28 augustus. Hieronder kun je nog een trailer van Days of Summer bekijken.