Days of Summer event van start in Call of Duty: WWII, brengt nieuwe map, modus en nog veel meer


Gisteren is er een gloednieuw community event van start gegaan in Call of Duty: WWII. Het gaat hier om Days of Summer, een evenement dat je (hoe kan het ook anders) in zomerse sferen brengt. Het evenement voegt een hoop nieuwe content toe aan de multiplayer van de shooter, zo heeft Activision bekendgemaakt.

Als eerste brengt Days of Summer een nieuwe multiplayer map met zich mee, genaamd Sandbox. Deze map is letterlijk een zandbak, waarin spelers als speelgoedsoldaten tussen de zandkastelen vechten. Ook kan iedereen aan de slag met een nieuwe modus: Dogfight. Hierin strijden twee teams van zes spelers in de lucht tegen elkaar met gevechtsvliegtuigen. Dit zagen we eerder in de War Operation van het tweede DLC pakket en nu heeft Sledgehammer Games er dus een volledige modus van gemaakt.

Hier blijft het echter niet bij, want met Days of Summer zijn er ook drie nieuwe wapens beschikbaar gesteld in Call of Duty: WWII. Het gaat om de ‘Ribeyrolles’ SMG, de ‘Automaton’ assault rifle en de ‘3 Line Rifle’ sniper. Deze wapens zijn via Supply Drops te bemachtigen, maar je kunt ze ook verkrijgen door de bijbehorende Collections te voltooien. Naast deze wapens zijn er ook tal van nieuwe items verkrijgbaar via Supply Drops en Collections, waaronder outfits en wapencamouflages.

Verder keren er nog twee modi terug met het Days of Summer evenement, namelijk Prop Hunt en Leprechaun Hunt. Daarnaast brengt Days of Summer een nieuwe Community Challenge met zich mee. Voor deze challenge moeten spelers kills maken met de verschillende Divisions die de game kent. Voor elke tier die voltooid wordt, krijg je een exclusief item als beloning.

Al met al brengt Days of Summer dus flink wat nieuws met zich mee voor Call of Duty: WWII. Het evenement begon gisteren en duurt tot en met 28 augustus. Hieronder kun je nog een trailer van Days of Summer bekijken.

Boxshot Call of Duty: WWII

Call of Duty: WWII

Releasedatum:
03-11-2017
Genre:
Shooter
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:

6 reacties

 1.    336 XP
  Rhythmicjoint's avatar

  Lekkertjes

 2.    1070 XP
  Jason28's avatar

  leuk, maar die wapens zijn dus onmogelijk te verkrijgen zonder geld neer te tellen voor lootboxes, zodra je al dat virtuele geld bij elkaar hebt voor collections is dit event al afgelopen, en voordat je het in een lootbox vindt die je met contracts verdient…? Ik weet niet in hoeverre deze nieuwe wapens beter zijn maar het ruikt echt naar pay to win bij cod, en dat lijkt steeds erger te worden.

 3. crew Redacteur -    297 XP
  zoltannl's avatar

  Zeker leuk.
  Helemaal omdat ik net een weekje begonnen met de game. 🙂

 4.    2374 XP
  peyj's avatar

  @Jason28: Nu heb ik een tijdje niet gespeeld. Maar zover ik weet kan iedere speler de wapens vrij spelen. Denk dat je met een DLC aanschaf de wapens standaard al krijgt. Maar als je niet de dlc hebt dan kan je door een challenge de wapens vrij spelen. Deze zijn vaak vrij makkelijk, dus zo oneerlijk is het niet. Je hebt nog steeds kans dat je een legendarisch/speciaal wapen vrij te spelen via die supply drops.

 5.    1070 XP
  Jason28's avatar

  @peyj: nee ik heb season pass en je krijgt ze niet. Er zijn geen contracts voor.

 6.    2374 XP
  peyj's avatar

  @Jason28: Mijn fout, had het artikel niet goed doorgelezen. Maar alsnog “Deze wapens zijn via Supply Drops te bemachtigen, maar je kunt ze ook verkrijgen door de bijbehorende Collections te voltooien. Naast deze wapens zijn er ook tal van nieuwe items verkrijgbaar via Supply Drops en Collections, waaronder outfits en wapencamouflages.” Beetje grinden kan je best snel wat in game valuta verdienen. De wapens zijn vaak niet dusdanig beter dat het oneerlijk is, vaak is het ook cosmetisch, maar dit kan je vaak wel zien bij het wapen. Pay to Win zou ik het niet willen noemen, want CoD gebruikt zo’n dergelijk systeem al een tijdje. BOIII kon je ook bepaalde wapens enkel vrijspelen via de supply drops/crates. Mijn ervaring is dat de basis wapens vaak nog het beste zijn, de speciale of extra wapens die je vrij speelt verfrissen vaak de gameplay weer even.

Call of Duty: WWII is de nieuwe PlayStation Store deal van de week
Covert Storm evenement is live gegaan in Call of Duty: WWII
DLC Special: Call of Duty WWII – Shadow War
Call of Duty: WWII update voegt een nieuwe Division en twee Basic Trainings toe