Van de makers van Never Alone komt ergens in 2019 de game Beyond Blue uit. In deze game speel je als een wetenschapper die zeewezens onderzoekt en bestudeert. De game lijkt een beetje een mix te worden tussen ABZU en de documentaire Blue Planet van de BBC. En die invloeden zie je zeker terug.

Heel veel gameplay beelden zien we nog niet in deze video, maar er worden wel interessante details besproken door PlayStation Access. Zo heeft de BBC ongebruikt materiaal uit de prachtige documentaire Blue Planet naar de ontwikkelaar gestuurd, aangezien de twee partijen nauw samenwerken. In de game kom je natuurlijk allerlei diersoorten tegen in de duistere diepten van de oceaan.

Alles zien is echter wat lastig, want je zult in de game als onderzoeker met een strak tijdschema werken. Je hebt namelijk niet oneindig de tijd om alles in de oceaan te onderzoeken, wat natuurlijk enigszins realistisch is. Naast het onderzoek dat je doet, is het ook het idee dat je de echte ervaring van de oceaan meekrijgt. En als we die samenwerking tussen beide partijen zien, lijkt dat wel goed te komen.