Rockstar Games heeft vandaag eindelijk een trailer uitgebracht die zich focust op de gameplay van Red Dead Redemption 2. Deze game is de eerste release van de ontwikkelaar sinds Grand Theft Auto V en markeert dus een belangrijk moment. Rockstar staat erom bekend dat zij games maken van hoge kwaliteit en met deze trailer lijken ze ook met Red Dead Redemption 2 daad bij woord te voegen.

De koning van de open-wereld games stijgt met Red Dead Redemption 2 weer tot ongekende hoogtes. Zo combineert Rockstar een meeslepend verhaal met een prachtige open-wereld vol natuurgetrouwe interacties, bijzondere gebeurtenissen en uitzichten waar je u tegen zegt. Rockstar zelf noemt het de meest complexe open-wereld die men ooit gemaakt heeft en combineert meerdere bekende Amerikaanse landschappen in de game.

Het is niet zo dat de open-wereld veel op elkaar zal lijken qua omgevingen, want er is veel aandacht uitgegaan naar diversiteit. Zo zijn er gemoderniseerde steden aanwezig in de game, alsook klassieke Old-West dorpjes. Qua natuur heeft Rockstar zich ook niet ingehouden, van modderige stadjes tot aan moerasgebieden en bergpassen vol sneeuw, het is er allemaal.

Je kruipt in Red Dead Redemption 2 in de huid van Arthur Morgan, een handhaver die deel uitmaakt van de ‘Van der Linde gang’. Deze boevenbende opereert onder leiding van ‘Dutch van der Linde’ en Arthur heeft volledig vertrouwen in deze outlaw. Vaak kiest Dutch er voor om Arthur om hulp te vragen wanneer er iets gedaan moet worden. Vanaf kleins af aan was Arthur al onderdeel van de gang, waardoor hij de leden allemaal als familie ziet. Zijn loyaliteit aan de ‘Van der Linde gang’ is daardoor zeer groot, je doet er alles aan om hun te beschermen.

Aangezien Red Dead Redemption 2 een prequel is ten opzichte van het vorige deel, zijn er ook verhaallijnen die elkaar zullen kruisen. Je maakt namelijk in de hoogtijdagen deel uit van de gang, waar John Marston ook lid van was. Dat zorgt dus voor een leuke dynamiek in de ervaring wat betreft de verhaallijn alvorens de gebeurtenissen van het eerste Red Dead Redemption deel.

Samen met de gang ben je op de vlucht en word je door heel Noord-Amerika achterna gezeten. In 1899 is een hele grote overval in het stadje Blackwater namelijk mislukt. Je bent daarom op de vlucht samen met de gang en dat zorgt voor de nodige spannende situaties naarmate de game zich vordert.

In de onderstaande trailer krijg je een goed beeld van wat je van de gameplay kunt verwachten. Red Dead Redemption 2 ligt vanaf 26 oktober in de winkels voor de PS4 en Xbox One.