Zo langzamerhand naderen we de periode waarin het echt los gaat qua grote releases van games. De grote blikvanger dit najaar is natuurlijk Red Dead Redemption 2 van Rockstar Games. Juist van die game verscheen er afgelopen donderdag eindelijk een gameplay trailer. Reden genoeg om die gameplay trailer hier bij jullie (nogmaals) onder de aandacht te brengen.

Om het lekker breed in te steken stellen we ditmaal dat Rockstar opnieuw bewijst de koning van de openwereldgames te zijn. Dat baseren we op de veelzijdigheid die getoond werd in de trailer. Er zijn namelijk behoorlijk veel verschillende activiteiten te vinden en doen, en je kunt de wereld op meerdere manieren verkennen met genoeg willekeurige situaties die ontstaan.

Wat zo direct opviel in de trailer is dat de wereld prachtig en scherp oogt en een feest lijkt te worden om te doorkruisen. Met alle variaties daarin, zoals besneeuwde bergtoppen, plaatsjes, moerassen, droge woestijnvlaktes en nog veel meer, lijkt het niet snel te gaan vervelen. Vergeet ook de vele mensen en dieren niet die je zult treffen, waar eventueel weer activiteiten aan verbonden kunnen zijn. Rockstar weet als geen ander hoe je een wereld langdurig interessant moet houden en dat lijkt met Red Dead Redemption 2 niet anders te zijn.

Hoewel, je hoeft het natuurlijk niet met de stelling eens te zijn. Misschien raak je juist erg snel uitgekeken op de werelden die Rockstar maakt of je hebt helemaal niets met cowboys, outlaws en alles wat daar omheen hangt. Of dat laatste is een punt voor je, maar de werelden van Rockstar kan je dan weer erg waarderen, waardoor je juist heel erg wikt en weegt om het spel wel of niet te halen, ook na het zien van deze nieuwe beelden. En op deze voet kunnen we nog wel even doorgaan; het punt is dus daar om het aan jullie over te laten.

Wij willen graag van jou weten of Rockstar inderdaad de koning is van de openwereldgames, waarom dat zo is of waarom juist niet en ga zo maar door. Heeft de trailer het gevoel van euforie weten te versterken? Of ben je om een bepaalde reden teleurgesteld na het zien van de beelden? Wat het ook zijn mag, we zijn weer erg benieuwd naar de mening die je hierover bent toegedaan, laat je daarom vooral weer gelden!