Horizon: Zero Dawn verscheen ruim een jaar geleden en met die titel bewees Guerrilla Games ook andere games te kunnen maken dan alleen shooters. De game werd erg goed ontvangen, bood een prachtig avontuur en smaakte absoluut naar meer. Allemaal positieve punten dus, maar uiteindelijk tellen ook de verkopen mee.

Volgens VGChartz mag de ontwikkelaar niet klagen, aangezien Horizon: Zero Dawn inmiddels een nieuwe mijlpaal heeft bereikt. De game zou namelijk de 5 miljoen verkochte exemplaren voorbij zijn en het gaat hier dan puur om de fysiek verkochte games.

In Europa is de game het populairste gebleken, zo zou de titel hier 2.2 miljoen keer verkocht zijn. In Noord-Amerika staat de titel op 1.76 miljoen verkopen en in Japan op 260.000. Het resterende aantal tot de 5 miljoen is in andere regio’s verkocht.

Hoe veel keer de game digitaal verkocht is, is niet bekend. Wel weten we dat dit meer dan 2 miljoen is, aangezien Sony enige tijd terug nog bekendmaakte dat alle verkopen bij elkaar de 7.6 miljoen hadden bereikt. Het totale aantal zal nu ongetwijfeld een heel stuk hoger liggen en het valt te hopen voor Guerrilla dat de mooie mijlpaal van 10 miljoen verkochte games ooit nog bereikt wordt.