Arkane Studios kennen we natuurlijk voornamelijk van de Dishonored franchise, maar vorig jaar brachten ze ook Prey uit. Ook die game werd goed ontvangen en het is nu natuurlijk afwachten om te zien waar ze mee bezig zijn. Gaan ze verder met Prey of komt er toch een nieuwe Dishonored?

Dat laatste lijkt vooralsnog niet te gaan gebeuren, want de franchise staat momenteel op pauze. Dit vertelde Ricardo Bare, lead designer bij de studio, in een interview aan VG247. Bare kon niet zeggen wat Bethesda met de franchise op termijn van plan is, maar wel dat Dishonored momenteel aan het rusten is.

“I can’t say definitively what might happen down the road, anything could happen, but [Dishonored] is resting for now.”

Dat klinkt misschien wat negatief, maar dat is het zeker niet. De franchise werd met de stand-alone uitbreiding Death of the Outsider immers netjes afgesloten qua verhaal. Alle vragen werden van een antwoord voorzien en het is afgerond.

Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor een nieuwe Dishonored, maar daar zou de ontwikkelaar op termijn iets geheel nieuws mee kunnen doen. Dat zal dus voor nu nog even gaan duren, aangezien de franchise momenteel op pauze staat.