Het virtuele Athene van Assassin’s Creed: Odyssey werd niet op één dag gebouwd

Assassin’s Creed: Origins toverde een bijzonder waarheidsgetrouwe versie van het Egypte uit de klassieke oudheid op je scherm, zo tot in het kleinste detail nagemaakt dat geschiedenisleerkrachten het gerust zouden kunnen gebruiken om het één en ander te illustreren in hun lessen. Dit huzarenstukje hoopt Ubisoft Quebec dunnetjes over te doen met de oude Griekse stadstaten en daarvoor werken ze nauw samen met historica Stéphanie-Anne Ruatta. De onderstaande video laat zien hoe ze te werk gaan, met Athene als studieobject.

Het spreekt voor zich dat het niet evident is om in Griekenland even de klok twee millennia terug te draaien. Mensen hebben bijvoorbeeld het idee dat de oude Grieken vooral in koude, witte en voornamelijk marmeren bouwwerken rondhingen, maar de werkelijkheid blijkt een stuk kleurrijker te zijn. Ook het feit dat Athene inmiddels letterlijk een opeenstapeling van verschillende steden is geworden, maakt het lastiger om de locatie die past bij het gekozen tijdperk weer te geven. Ik laat world director Ben Hall even aan het woord:

“Greece isn’t the white and cold it’s often depicted as. It’s very colorful and vibrant and we wanted to make sure we reflected that in the world as you traveled around.”

“We had to try to understand which parts of it were contemporary to our time period, because… it’s been built on by so many different civilizations over the years that it’s important for us to figure out which layer of this was the correct layer for us.”

Het zal dus niemand verbazen dat Ubisoft een grondig onderzoek uitgevoerd heeft om met Assassin’s Creed: Odyssey de historisch correcte reputatie van de franchise niet te schaden. Neem hieronder gerust even een kijkje.

Boxshot Assassin's Creed: Odyssey

Assassin's Creed: Odyssey

Releasedatum:
05-10-2018
Genre:
Avontuur
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:

8 reacties

 1.    524 XP
  Everlienne's avatar

  Nou gelukkig maar want `Rome is ook niet op één dag gebouwd” 😉

 2.    211 XP
  Rodi83's avatar

  @Everlienne: ….. Que……?

 3.    524 XP
  Everlienne's avatar

  @Rodi83: haha….;) in de titel zit een spreekwoordelijke grapje verwerkt. Ze hebben in plaats van Rome – Athene gebruikt voor het spreekwoord “Rome is niet op één dag gebouwd” Wat betekent – je moet het niet overhaasten en/of je moet leren geduld te hebben.

 4.    2689 XP
  stefan52a's avatar

  Aardig artikeltje, helaas weinig animo die reageert.

 5.    88 XP
  flapadroli's avatar

  Op vakantie in Italie erachter gekomen dat mijn geboortedorp gesticht is door de vluchtelingen van Troye of zelfs door hun opjagers vanuit Creta. Er staat zelfs een tempel uit Troye onder de katholieke kerk. Echt bewonderingswaardig, kan ik zo van smullen dit soort verhalen.

 6.    88 XP
  flapadroli's avatar

  @flapadroli: het zijn trouwens dezelfde mythen die vertellen dat deze vluchtelingen onder leiding van Aeneas later doorreisden richting Latium en daar trouwde met de princes van Latium, wienst navolgelingen Romus en Remulus waren. Er zou dus een rechtstreekste link kunnen zijn tussen deze ‘Griekse’ AC en de versies die over Rome gaan.

 7.    276 XP
  DenZon's avatar

  @Everlienne: toch wel erg dat je uitleg moet geven nu. Iets met onder een steen…

 8.    524 XP
  Everlienne's avatar

  @DenZon: hahaha…… Ik denk dat ik liever heb dat ze vragen dan dat “Hij de klok heeft horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt” en een reactie geeft die nergens op slaat 😉