De enorme berg lovende recensies die God of War kreeg was natuurlijk een enorme opluchting voor ontwikkelaar Santa Monica. Dit was zo bijzonder dat game director Cory Barlog zelfs in tranen op video te zien was bij het lezen van diverse reviews. Kratos en Atreus die de Noorse mythologie doorkruisen is prachtig om te zien, maar deze setting was niet vanzelfsprekend.

Op Devcom liet de director namelijk concept-art zien waarop Kratos en Atreus niet in de Noorse, maar in de Egyptische mythologie te zien zijn. Binnenin het team was er veel discussie over de setting. Barlog lijkt de knoop door te hebben gehakt en koos dus voor de mythologie van het hoge noorden.

Naar de mening van Barlog komt het verhaal van Kratos en Atreus beter uit de verf in de huidige setting. De focus moest op Kratos liggen en dat lukte minder goed bij de Egyptische setting. Ongetwijfeld werkt Santa Monica al aan het vervolg en zullen we voorlopig nog bij de Noorse mythologie blijven.

Hieronder kan je de concept-art zien. Wie weet zien we Kratos in de toekomst wel door de hitte ploeteren om Atreus te beschermen?