Customizatie zal een grote rol spelen in Battlefield V, zelfs zo groot dat het verdienmodel van Battlefield V er volledig op zal leunen. Deze feature zien we dan ook in menig trailer voorbij komen en het aanpassen van je personage en voertuigen is straks nauw verbonden met de gameplay en sfeer van de game.

Het aanpassen van je voertuigen is iets wat we zelfs al zagen in de reveal trailer van de game, maar deze feature zal niet meteen beschikbaar zijn. In een nieuwe blogpost laat DICE weten dat het aanpassen van je tank en/of vliegtuig niet mogelijk is vanaf de launch. Deze feature zal men pas in een later stadium introduceren voor de game.

Helemaal als verrassing komt dit waarschijnlijk niet bij gamers die bekend zijn met de Battlefield-franchise. Bij launch zijn deze games vaak wat kaal, maar na verloop van tijd wordt het steeds beter. Neem bijvoorbeeld Battlefield 4, dat bij launch een drama van bugs en weinig content was, maar uiteindelijk uitgroeide tot een fantastische game. Battlefield-games worden dan ook beter met de tijd, al kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen dit een fijne manier vindt.

DICE blijft verder vrij geheimzinnig doen over in welke staat Battlefield V zal lanceren, vermoedelijk zullen er nog wel meer functies pas in een later stadium toegevoegd gaan worden.