De Uncharted games kregen al sinds het eerste deel hoge cijfers vanwege het meeslepende verhaal, wat wel heel erg veel op een verpletterende actiefilm leek. Natuurlijk laat Hollywood dit zich niet twee keer zeggen en al snel doken de eerste geruchten van een Uncharted film op.

David O. Russel zal de Uncharted film op zich nemen en hij heeft al een deel van zijn cast samengesteld. De hoofdrol van Nathan Drake zal door niemand minder dan Mark Wahlberg gespeeld worden, wat misschien een beetje een vreemde keuze is.

Wahlberg had het volgende te zeggen:

“David is one of the best writer/directors I’ve ever worked with. The idea that he has is just insane. So hopefully we’ll be making that movie this summer.”

Niet alleen zal Mark Wahlberg de hoofdrol spelen in de film, maar hij heeft ook bevestigd dat Joe Pesci en Robert De Niro een rol zullen vertolken in de film. De sterrencast is dus wel aanwezig, dus misschien zal dit wel de eerste fatsoenlijke game verfilming worden. Beelden van Wahlberg die de Uncharted film beschrijft zijn hieronder te bekijken.