EA heeft een open beta aangekondigd voor hun aankomende shooter Battlefield V. Na de intense onthulling van het bombardement van Rotterdam met een nieuwe trailer is dit goed nieuws voor de Battlefield-liefhebbers en mensen die de game willen proberen. Met de open beta krijgt iedereen de kans om de game te spelen, in tegenstelling tot de streng bewaakte Closed Alpha die eerder deze maand plaatsgevonden heeft.

Heb je een pre-order voor de game of een abonement op EA Access, Origin Access of Origin Access Premier, dan krijg je een beta-code toegestuurd. Deze code zorgt ervoor dat je twee dagen eerder kunt spelen, namelijk al vanaf 4 september. De Open Beta pre-loaden kan vanaf 3 september om 10:00, zodat je helemaal klaar bent voor wanneer de beta live gaat.

Je kunt je gedurende de beta bezighouden met de Conquest-modus met 64-spelers op de Rotterdam-map of de Noorse Arctic Fjord-map in het ijzige Narvik, Noorwegen. Daar blijft het niet bij; ook Grand Operations zal zijn opwachting maken in de beta, zo meldt EA het volgende:

Spelers in de open bèta kunnen ook twee “dagen” van Grand Operations spelen. In deze modulaire vertelling, die is geïnspireerd door historische gebeurtenissen en elke dag vertegenwoordigd wordt door een spelronde, hebben spelersacties een directe invloed op de volgende ronde. Op de Arctic Fjord-map kunnen maximaal 64 mensen spelen in de modes Airborne en Breakthrough.

Gedurende deze beta kunnen we eindelijk mee gaan maken wat voor game Battlefield V gaat worden. Opvallend genoeg is de beta wel in hetzelfde weekend als de release van Spider-Man; sommigen van jullie zullen dus keuzes moeten gaan maken!